Wiri

Ota yhteyttä:

Wiri
Kaisa Johde, Harri Sandborg
+358-40-5912350, +358-40-5616454
Yleiskuvaus

Wiri on syksyllä 2005 perustettu ähtäriläinen lastenorkesteri. Wirissä soittaa ja laulaa tällä hetkellä 9 kuudesluokkalaista oppilasta. Ohjaajina orkesterissa toimivat luokanopettajat Kaisa Johde ja Harri Sandborg.

Wirin tavoitteena on yhdistää kansanmusiikkia, rytmejä ja musiikillisia tyylejä sekä ilmaisua luovasti.

Orkesteri on jo kerännyt huomiota omaperäisellä soitinvalikoimallaan ja myös yhdistelemällä rohkeasti eri musiikkityylejä. Soittimina toimivat mm. pilttipurkit, Pringles-purkit, saavit ja ämpärit. Käytössä ovat toki myös kanteleet ja tavanomaiset rytmisoittimet ja koulusoittimet. Musiikillisia virikkeitä orkesteri on saanut suomalaisen kansanmusiikin lisäksi runsaasti erilaisista musiikkityyleistä mm. Afrikasta ja Etelä-Amerikasta.

Omaleimaisuutta Wirin musiikkiin tuo se, että toistaiseksi kaikki esitettävät kappaleet ovat Wiriä varten sävellettyjä teoksia. Osan kappaleista on säveltänyt ja sanoittanut Wirin toinen vetäjä Harri Sandborg ja osan Kuusiokunnissa kyläpelimannina vahvasti vaikuttanut kansanmuusikko Anne-Mari Kivimäki. Lauluja on sävelletty myös ähtäriläisen prof. Sulevi Riukulehdon kirjoittamaan Pikku Sulevala –lorukirjan teksteihin.

Wiri on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt esiintyä jo monissa esiintymistilaisuuksissa. Wiri on käynyt myös tutustumassa suomalaiseen musiikkikulttuuriin mm. Seinäjoen kaupunginteatterissa sekä Kaustisten kansanmusiikki-instituutissa. Wiri valittiin myös vuoden 2007 Speliyhtyeeksi Etelä-Pohjanmaalla.

Toimintamuodot
Yhtye/kuoro