Vilma Timonen Quartet

Ota yhteyttä:

Vilma Timonen Quartet
Vilma Timonen
Yleiskuvaus

Vilma Timonen Quartetissa yhdistyvät kanteleen ikiaikainen sointi sekä tyylillä ja vahvalla ammattiatidolla jazzia ja kansanmusiikkia fuusioiva yhtye.
Ohjelmisto koostuu Vilma Timosen sävellyksistä, jotka tuovat esille kanteleen rikkaan ja monipuolisen äänimaiseman mielenkiintoisesti ja uutta luovasti sekä yhtyeen omista traditionaalisten melodioiden sovituksista. VtQ maalailee sävykkäästi pitkää kaarta muinaismusiikin maailmasta pelimannitanssien kautta aina hämyisiin jazz-klubeihin.
Yhtyeen ensimmäinen pitkäsoitto on julkaistu. Marzi Nyman kuvailee levyä näin:
“Levyn teoksen “Carelian” vastustamattomaan poljentoon kristallisoituu orkesterin ydin: eri lähtökohdista kokoontulleet loistavat muusikot puhaltavat samaan hiilenpalaan, josta lempeän paineen alla valmistuu timantti! Orkesterin soitto pursuaa koko levyn ajan kekseliäisyyttä, keskinäistä kunnioitusta ja inspiroitumista sekä nimenomaan suurta sydäntä. Kamarimusiikillinen kokoonpano on dynaamisuudessaan ja sävyjen rikkaudessa luonnonvastaisen ilmiömäinen!”
Lisää infoa yhtyeestä sekä musiikkia : www.vilmatimonen.com sekä www.myspace.com/vtq

Julkaisut, teokset ym.

Vilma Timonen Quartet (2007, cd-levy)

Kokoonpano

Vilma Timonen (kantele), Ape Anttila (basso), Topi Korhonen (kitara), Mikko Hassinen (perkussiot)

Kantelisti Vilma Timonen (s. 1977) on toiminut muusikkona erilaisissa musiikillisissa ympäristöissä ollen edelläkävijöitä kanteleen monipuolisessa käytössä. Timonen on ollut yksi ensimmäisiä sähkökanteleen käyttäjiä ja hän on perehtynyt erityisesti kanteleen roolin kehittämiseen monipuolisena yhtyeinstrumenttina. Sibelius- Akatemiassa kansanmusiikin lehtorina toimiva Vilma Timonen on konsertoinut mm.Espanjassa, Venezuelassa, Kolumbiassa, USA:ssa, Japanissa,Portugalissa, Sambiassa sekä Tansaniassa.Tämän lisäksi Timonen on toiminut lisäksi laaja-alaisesti muusikon tehtävissä tanssiproduktioissa sekä teatterin maailmassa.

Ape Anttila (s.1966) on Suomen monipuolisimpia jazz- basisteja. Pitkän linjan ammattilaisena Anttila on uransa aikana toiminut monipuolisesti muusikon tehtävissä ennakkoluulottomasti seikkaillen eri tyylilajien kohtaamispisteissä. Sibelius-Akatemian jazz-osastolla opettajana toimiva Anttila on konsertoinut ympäri Eurooppa ja Yhdysvaltoja eri kokoopanojen mukana.Yhtyeistä mainittakoon mm Umo Jazz Orchestra, Lenni-Kalle Taipale trio sekä Zarkus Poussa Unplugged orkesteri.

Perkussionisti ja rumpali Mikko Hassinen (s.1971) on tunnetuimpia jazz-kentän ammattilaisia Suomessa. Hassinen on niittänyt mainetta niin monipuolisena rumpalina eri musiikin lajien piirissä kuin ansioituneena säveltäjänäkin. Mikko Hassinen on työskennellyt lähes kaikkien jazz-kentän tunnetuimpien muusikoiden ja kokoonpanojen kanssa mm. Raoul Björkenheim, Sonny Heikkilä, Umo Jazz Orchestra, vain muutamia mainitakseni.

Musiikin maisteriksi Sibelius- Akatemiasta valmistunut Topi Korhonen (s.1973) on yksi lahjakkaimpia kansanmusiikkigenren kitaristeja. Korhonen musiikillinen panos kuuluu useissa eturivin kansanmusiikkiyhtyeissä, joista mainottakoon Frigg, Anna-Kaisa Liedes& Utua, Kouon Frouva sekä PolePole.Lisäksi Topi Korhonen on toiminut muusikkona useissa teatteri – ja tanssiproduktioissa.

Musiikki-/tanssityylit

Kansanmusiikki, jazz, fuusio.

Esiintymisvalmius

Klubit, konsertit, festivaalit, yksityistilaisuudet.

Toimintamuodot
Yhtye/kuoro