Väkkärä

Ota yhteyttä:

Väkkärä
Petri Seppälä
+358-50-4877630
Yleiskuvaus

Kansanmusiikkiyhtye Väkkärä on perustettu tammikuussa 1993. Väkkärän perustajana ja pitkäaikaisena johtajana yhtyeen alkutaipaleella oli Heikki Savola. Nykyään tahdin Väkkärän rempseään musiikkiin antaa Petri Seppälä. Väkkärään kuuluu 11 nuorta muusikkoa, joista kaikki sekä soittavat, että laulavat. Yhtye muuntautuu siis myös kuoroksi.

Väkkärän musiikin mukaansa tempaavaa poljentoa on ammennettu perinteisestä pelimannimusiikista ja nykykansanmusiikista. Yhtye on tehnyt koko ikänsä monipuolista musiikkia, taipuen esiintymään näin moniin tilaisuuksiin: kansanmusiikkilavoille, tansseihin, kirkkoon sekä musiikkinäytelmiin.

Yhtyeen nuorekas ja raikas esiintyminen on huomioitu monin eri kunnianosoituksin, mm: Suomen Kansamusiikkiliiton viirillä 2007, Keski-Pohjolan kulttuuripalkinnolla 2005 sekä valintana Kaustisen vuoden juhlayhtyeeksi 2005. Väkkärä on ansioitunut myös eri kansansoittokilpailuissa useina vuosina. Esiintymisiä Väkkärä on tehnyt kotimaan lisäksi Kanadassa, Itävallassa, Ruotsissa ja Virossa.

Uutta ilmettä musiikkiin ja esiintymiseen yhtye on saanut kyläpelimanni Anne-Mari Kivimäeltä.

Julkaisut, teokset ym.

Iäti (2007, cd-levy)
Huononlainen kesä (2005, cd-levy)

Ähtärin kirkossa (1998, C-kasetti)
Kaikuja Ähtäristä (1997, cd-levy)

Väkkärän musiikkia muilla levyillä:
Elävät työt - Laiton valssi
Friiti 10 - Nätti ja nuori
Kyläpelimannit-projekti: Näin - Juoruämmät

Kokoonpano

Kaisa Johde (viulu, laulu), Antti Kauttu (kontrabasso, laulu), Ilkka Knuuttila (viulu, laulu), Riikka Lamminaho (haitari, laulu), Mirja Rinne (viulu, laulu), Marja Ruuhilehto (poikkihuilu, laulu), Mikko Savola (viulu, laulu), Tiina Savola (kontrabasso, laulu), Jenni Seppälä (klarinetti, laulu), Petri Seppälä (haitari, laulu), Enni Tupamäki (klarinetti, laulu)

Musiikki-/tanssityylit

Kansanmusiikki

Esiintymisvalmius

Kansanmusiikkitapahtumat, häät, klubit, tanssit ym.

Toimintamuodot
Yhtye/kuoro