Tradikaali

Ota yhteyttä:

Tradikaali
Sanna Salonen
0403523555
Yleiskuvaus

Tradikaali on nykykansanmusiikkiyhtye, joka on saanut alkunsa Tahdittomat-kansantanssiryhmän taustayhtyeenä. Nykyisellä kokoonpanolla yhtye on toiminut vuodesta 2010. Yhtye soittaa sekä perinteistä että uutta suomalaista kansanmusiikkia modernilla otteella, ja musiikissa on vaikutteita myös muista tyylilajeista ja kulttuureista. Ohjelmistoon kuuluvat perinteisten kansansävelmien lisäksi omaa tuotantoa sekä sävellyksiä mm. Hannu Kellalta ja Timo Alakotilalta. Kappaleiden sovitukset tehdään yhdessä koko bändin voimin. Yhtye ei tee musiikkia otsa rypyssä, vaan pyrkii pitämään hauskaa niin keikoilla kuin treeneissä.

Bändin jäsenet ovat kotoisin Varsinais-Suomesta ja Hämeestä. Mauno Järvelän Näppäri-kursseilla on ollut suuri merkitys monen jäsenen kansanmusiikki-innostukseen. Toisaalta ennen Tradikaali-yhtyeeseen liittymistä osalla bändin jäsenistä ei ollut lainkaan kokemusta kansanmusiikista. Erilaiset musiikilliset taustat rikastavat yhtyeen sovituksia paljon.

Ulkomaiset festivaalit ovat tuoneet bändin toimintaan ammattimaisuutta ja laajentaneet musiikillisia ajattelu- ja toimintatapoja. Kaikki bändin tytöt opiskelevat musiikkia. Juho on poikkeus; hän opiskelee tietotekniikkaa ammattikorkeakoulussa.

Yhtye on esiintynyt paljon erilaisilla suomalaisilla kansanmusiikkifestivaaleilla mm. Kaustinen Folk Music Festival, KoskisFolk, Raavuorisoitto ja Folklandia.

Tradikaali on käynyt ulkomaisilla festivaaleilla Tahdittomien kanssa: Mondial des Cultures, Kanada, 2010; Folkmoot USA, 2011; Folkloriada, Etelä-Korea, 2012. Kaikki ulkomaiset festivaalit ovat kestäneet noin kaksi viikkoa ja esiintymisiä on ollut useita lähes joka päivä.

Julkaisut, teokset ym.

Musiikkia (kappaleita EP:ltä sekä live-äänityksiä) on kuultavissa osoitteessa www.myspace.com/tradikaali

Kokoonpano

Laura Kuisma – viulu
Kaisa Anttila – alttoviulu
Sanna Salonen – saksofoni, klarinetti ja rytmimuna
Alexandria Schultz – piano
Reetta Kuisma – kontrabasso
Juho Itä – kitara

Toimintamuodot
Yhtye/kuoro