Tanssiteatteri Rimpparemmi

Ota yhteyttä:

Tanssiteatteri Rimpparemmi
Miia Heikki
+358 40 828 4258
Yleiskuvaus

Tanssiteatteri Rimpparemmi

Suomen pohjoisin ammattitanssiteatteri Rimpparemmi on ainutlaatuinen sekoitus suomalaista kansantanssia ja nykytanssia. Kansantanssin karhea ilmaisuvoima yhdistettynä nykytanssin virtaavuuteen luo tanssiteatteria, joka koskettaa, puhuttelee ja viihdyttää.

Rimpparemmi aloitti toimintansa vuonna 1974 Tervolassa. Rimpparemmistä tuli vuonna 1986 Lapin läänin kansantanssiyhtye, kotipaikkanaan Rovaniemi.

Vuonna 2000 ryhmä siirtyi teatteri- ja orkesterilain mukaisen valtionosuusjärjestelmän piiriin.

Tanssiteatteri Rimpparemmin taiteellisena johtajana toimii Matti Paloniemi. Musiikkiryhmää johtaa Valtteri Valo.

Julkaisut, teokset ym.

Rimpparemmi on julkaissut kolme äänitettä: "Sinisiiro kultakiiro" vuonna 1989, "Lohipoika" vuonna 1995 ja "Karhuntanssi" vuonna 2001.

Kokoonpano

Teatterin neljä ammattitanssijaa ja kaksi muusikkoa muodostavat yhteen hitsaantuneen ryhmän, joka heittäytyy esityksiin vimmalla ja lämminhenkisyydellä.

Musiikki-/tanssityylit

Tanssiteatteri Rimpparemmi tuottaa kansantanssin ja nykytanssin tekniikoita yhdistävää dynaamista tanssiteatteria sekä esittää korkealuokkaista suomalaista näyttämökansantanssia ja -musiikkia. Ryhmän ohjelmiston rakentamisessa ovat mukana useat Suomen kärkipään koreografit.

Koko illan tanssiteatteriesityksien lisäksi Rimpparemmi tuottaa eri pituisia tanssi- ja musiikkikokonaisuuksia ohjelmanumeroiksi. Tanssiteatteri pystyy tarjoamaan ohjelmistoa kestoltaan kahdesta minuutista kahteen tuntiin.

Toimintamuodot
Tanssiryhmä
Yhdistys
Yhtye/kuoro