Tanhukerho Tanhu-Visa

Ota yhteyttä:

Tanhukerho Tanhu-Visa
Jyrki Kokko
Yleiskuvaus

Tanhu-Visa on Helsingissä toimiva tanhuseura, joka on perustettu jo v. 1934. Seura toimi aluksi Raittiusyhdistys Koiton helmoissa R.Y Sininauhapiirin kansantanhukerho -nimisenä alajaostona. Monien vaiheiden jälkeen Tanhu-Visa irtautui ikiomaksi yhdistykseksi vuonna 1967 ja liittyi viimein vuonna 1978 Suomalaisen Kansantanssin Ystävät (SKY) -keskusliittoon.

Tanhu-Visan toiminta on ollut aina varsin aktiivista. Toimintamuotoihin liittyvät tietysti useat vuotuiset esiintymiset erityisesti pääkaupunkiseudulla, mutta myös lähes vuosittaiset osallistumiset SKY:n kesäjuhlille. Ulkomaanmatkoja seura on tehnyt toistakymmentä, joista 2000-luvulla mm. Unkariin, Venäjälle ja Tsekkiin.

Merkittävä toimintamuoto on vuodesta 1980 alkaen pidetyt polkkakurssit, joilla on opetettu sekä perustansseja (polkkaa, jenkkaa, valssia, masurkkaa yms.) että kansantanssin alkeita. Kursseja pidetään jatkuvasti 2-3 kertaa vuodessa ja osallistujia on ollut kaikkiaan runsaasti yli 1000.

Erityisosaaminen

Kansantanssi.

Kokoonpano

Tanhu-Visassa tanssii kaikkiaan n. 30 henkeä. Esiintymisryhmät kootaan tarpeen mukaan siten, että koko vaihtelee 4-8 parin välillä. Säestäjinä tilanteen mukaan harmonikka, viulu, klarinetti.

Toimintamuodot
Kurssijärjestäjä
Tanssiryhmä
Yhdistys