Taiga

Ota yhteyttä:

Taiga
Yleiskuvaus

Väkevä ja energinen Taiga on kesällä 2005 perustetu a cappella-lauluyhtye, joka syntyi viiden nuoren naisen yhteisestä kiinnostuksesta etnomusiikkiin. Syksyn ahkera harjoittelu tuotti tulosta alkuvuodesta 2006, kun Taiga voitti Sulasolin Uudenmaan piirin lauluyhtyekilpailun. Sen jälkeen Taiga on esiintynyt aktiivisesti niin erityylisissä yksityistilaisuuksissa kuin myös suuremmilla lavoilla, kuten pääesiintyjänä Crusell-viikon Lyhtyjen yö -konsertissa tai pelimanneina Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla. Taiga on tehnyt yhteistyötä myös useiden kuorojen ja lauluyhtyeiden kanssa, muun muassa Espoon mieslaulajien, sekä Aikamiehet ja Saundi lauluyhtyeiden kanssa. Syksyllä 2009 Taigan kokoonpano muuttui ja Annaleena Laen tilalle altoksi tuli Amanda Haapanen.

Erityisosaaminen

Taigan jäsenillä on monipuolinen musiikillinen tausta. Laulamisen lisäksi yhtyeen jäsenet ovat soittaneet eri instrumentteja (esim. alttoviulu, klarinetti, sello) ja heillä on myös yhteinen historia Tapiolan lukion musiikkilinjalla.

Kokoonpano

Amanda Haapanen, Hanne Lindqvist, Saara Palmén, Reetta Välimäki ja Roosa Välimäki

Musiikki-/tanssityylit

Taigan intohimo on etnomusiikki ja heidän ohjelmistonsa koostuu niin perinteisistä suomalaisista kansanlauluista kuin myös bulgarialaisista ja georgialaisistakin sävelmistä, uusia sävellyksiä ja sovituksia unohtamatta.

Esiintymisvalmius

Taiga esiintyy mielellään erilaisissa tapahtumissa, klubeilla, konserttisaleissa ja yksityistilaisuuksissa.

Toimintamuodot
Yhtye/kuoro