Svirki Svirjat

Ota yhteyttä:

Svirki Svirjat
Christoffer von Bonsdorff, Markku Luotamo
+358-40-7671734;+358-40-8491112
Yleiskuvaus

Helsinkiläinen balkan-bändi Svirki Svirjat perustettiin vuonna 1996. Se on erikoistunut balkanilaiseen kansanmusiikkiin. Svirki Svirjatin ohjelmistossa on erityisesti Bulgarian ja Makedonian musiikilla suuri osuus, mutta yhtye soittaa myös Romanian, Albanian ja Serbian kansanmusiikkia sekä Balkanin alueen mustalaismusiikkia. Lisäksi yhtye on tehnyt omia sävellyksiä balkanintyyliin. Yhtye esiintyy usein Frunza-tanssiryhmän kanssa. Yhtye on esiintynyt mm. Kaustisen kansanmusiikfestivaalilla, Pispalan sotiisisissa, Maailma kylässä, Helsinki-päivillä sekä Savoy-teatterissa m.m. yhteistyössä maailmankuulun bulgarialaisen lauluyhtyeen Bisserov Sisters’ien kanssa.

Kokoonpano

Markku Luotamo (saksofoni, gaida), Christoffer von Bonsdorff (haitari), John Millar (klarinetti, kaval-huilu), Murat Emre Ermutlu (darbuka, tapan), Juha Levo (basso), Antero Reinistö (kitara), Christer Hackman (darbuka).

Musiikki-/tanssityylit

Perinteinen sekä uudempi Balkanin kansanmusiikki. Lisäksi mahdollisuus bulgarialaisten ja makedonialaisten kansanlaulujen säestykseen.

Esiintymisvalmius

Erilaiset tilaisuudet, seminaarit, illanvietot, karonkat, klubit, festivaalit, häät, syntymäpäivät ym. juhlat.
Tanssiesitykset Frunza-ryhmän kanssa (Bulgaria, Romania, Albania).
Esityksen kesto 30-90 min.

Esitys voi kestää 30-90 min.

Toimintamuodot
Yhtye/kuoro