Suomen Nuorisoseurojen Liitto

Ota yhteyttä:

Suomen Nuorisoseurojen Liitto
Yleiskuvaus

Suomen Nuorisoseurojen Liitto (SNL) on puoluepoliittisesti sitoutumaton kulttuuri- ja perhejärjestö. Sen jäsenistön muodostavat 17 piirijärjestöä sekä niihin kuuluvat lähes 900 paikallisyhdistystä. Henkilöjäseniä nuorisoseuroissa on yli 80.000. Jäsenistä yli puolet on alle 29-vuotiaita ja neljäsosa alle 16-vuotiaita.

Yksi järjestön suosituimmista harrastusaloista on tanssi, ja noin viidennes järjestön harrastustoiminnasta on kansantanssitoimintaa. Se tavoittaa tuhansia eri-ikäisiä harrastajia ympäri maata niin kasvukeskuksissa kuin haja-asutusalueilla.

Suomen Nuorisoseurojen Liitto tukee kansantanssin harrastustoimintaa laajasti muun muassa koulutuksen, materiaalien ja tapahtumien muodossa tavoitteena kehittää kansantanssia sekä esittävänä taidemuotona, sosiaalisena harrastuksena että nuorisotyön menetelmänä. Liiton merkittävimmät kansantanssialan tapahtumat ovat Pispalan Sottiisi, Folklandia ja Tanssimania.

Olennaisena osana liiton kansantanssitoimintaan kuuluu myös kotimainen ja kansainvälinen yhteistyö. Liitto toimii yhteistyössä muiden alan järjestöjen kanssa mm. Folklore Suomi Finlandin ja Kansanmusiikin ja -tanssin edistämiskeskuksen jäsenenä.

Liiton perustamisvuosi on 1897.

JULKAISUT

Suomen Nuorisoseurojen Liiton julkaisema Nuorisoseuralehti ilmestyy 5 kertaa vuodessa. Julkaisutoiminta sisältää myös oppi- ja havaintomateriaalia mm. kansantanssin ja teatterin aloilta.

Toimintamuodot
Kurssijärjestäjä
Yhdistys