Suomen Kantelemuseo

Ota yhteyttä:

Suomen Kantelemuseo
Palokan Pelimannitalo
Yleiskuvaus

Suomen Kantelemuseo avaa ovensa kesätauon jälkeen. Se on auki elokuun alusta alkaen tiistaisin klo 15 – 18 sekä ryhmille tilauksesta. Museonhoitajana on soitintutkija, kanteleensoittaja Kari Dahlblom. Sadan soittimen näyttely koostuu Suomen ja muiden Itämeren maiden kanteleista. Erityinen paino on keskisuomalaisilla kanteleilla, joihin Dahlblom on tutkimuksissaan perehtynyt viime vuosina. Lähiaikoina julkaistavassa Keski-Suomen kantele –kirjassa hän kertoo tästä rikkaasta ja monipuolisesta perinteestä, josta ei tähän mennessä ole ollut kovin paljon tietoa.

Suomen Kantelemuseo oli aktiivisesti mukana Museoviraston rahoittamassa ja Nurmeksen museon toteuttamassa Kantele eläväksi –tutkimushankkeessa, jonka loppuraportti valmistui kesäkuussa 2011. Hankkeessa tutkittiin yhden museon esineryhmän – kanteleen – avulla kulttuuriperintöön liittyvän tiedon, tarinoiden ja elämysten välittämistä yleisölle ja miten kulttuuriperintöön liittyvää tutkimusta, opetusta ja tiedonvälitystä sekä näyttely- ja julkaisutoimintaa tulisi harjoittaa.

Suomen Kantelemuseossa on mahdollisuus kuulla soivia luentoja ja pieniä konsertteja, joissa valaistaan lähemmin kansallissoittimemme historiaa ja nykypäivää. Niin päiväkoti- ja koululaisryhmät kuin varttuneemmatkin kävijät ovat tervetulleita museoon.

Suomen Kantelemuseo sijaitsee Palokan Pelimannitalon yläkerrassa (Saarijärventie 71, Palokka) www.jskamu.net/kantelemuseo

Toimintamuodot
Museo