Sirkus

Ota yhteyttä:

Sirkus
Petri Keinonen
+358-40-5334282
Yleiskuvaus

Reelit ja jigit soivat toinen toistaan nopeammin. Paksu kermainen vaahto hyppii tumman stout-tuopin päällä samassa tahdissa rytmiä lattiaan lyövien jalkojen kanssa. Kukaan ei voi vastustaa leikkisää ja iloista tunnelmaa. Seuraavassa hetkessä sävelet kertovat toisenlaisia tarinoita, haikeita ja mystisiä. Kolmen taitavan pelimannin Sirkus vie sinut tarujen vihreän saaren tunnelmiin sekä tuttujen suomalaisten kansanlaulujen pariin.

Erityisosaaminen

Yli kymmenen vuotta pääasiassa irlantilaista kansanmusiikkia esittänyt Sirkus esittää uudella HILUHILU-levyllä tuoreita tulkintoja tutuista suomalaisista kansanlauluista sekä muutaman uuden oman laulun.

Sirkus-yhtyeen muusikot Petri ja Keijo Keinonen ja Heikki Kangasniemi ovat valinneet keikkaohjelmistoon ja levylle itselleen tärkeitä ja muistorikkaita lauluja. Sellainenkin puhkilaulettu kappale kuin Karjalan kunnailla on tuore Petri Keinosen tuutulauluversiona. Kaikkien kolmen perhehistoriaan liittyy evakkomatka ja koti-ikävä Karjalaan.

Muita tuttuja tai tuntemattomampia kansansävelmiä ovat mm. nimikappale Hiluhilu, Pelimannipoika, Sä kasvoit neito kaunoinen, Isontalon Antti ja Rannanjärvi ja Kotimaani ompi Suomi. Petri Keinonen on säveltänyt levylle laulun Heipparalla, taittaralla, jonka sanat ovat peräisin Elias Lönnrotin keräämästä kansanlauluvalikoimasta.

Julkaisut, teokset ym.

Ikävää, single ja CD, Mipu Music, 1992
Suomineito, single, Mipu Music, 1993
Melankoliaa, single, Mipu Music, 1995
Puupaatti, single, Humble House Records, 1996
Mennyt loisto, CD, Humble House Records, 1996
Seven year´s after, CD, Humble House Records, 2005
Illan syliin, single, Humble House Records, 2008
Hiluhilu, CD, Humble House records, 2009

Kokoonpano

Petri Keinonen (kitarat, laulu, huuliharppu)
Keijo Keinonen (basso)
Heikki Kangasniemi (viulu, mandoliini)

Musiikki-/tanssityylit

Irlantilaista ja suomalaista kansanmusiikkia

Esiintymisvalmius

Sirkus esiintyy klubeilla, kylätaloilla, festivaaleilla, yksityistilaisuuksissa jne. ympäri suomea.

Toimintamuodot
Yhtye/kuoro