Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osasto

Ota yhteyttä:

Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osasto
Yleiskuvaus

Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osasto on kouluttanut kansanmusiikin ammattilaisia vuodesta 1983. Opiskelun musiikillisena perustana ovat erityisesti suomalaiset mutta myös muun maailman kansanmusiikkien traditiot.

Kansanmusiikin osastolla voi opiskella sekä perinteisiä kansansoittimia että muita erikseen sovittavia soittimia. Opettajina toimivat alan kotimaiset ja ulkomaiset huiput. Musiikin kandidaatin tutkinnon suoritus kestää kolme vuotta, sen jälkeinen maisterin tutkinto 2,5 vuotta. Tämän jälkeen on mahdollisuus jatkaa vielä musiikin tohtorin tutkintoon. Osastolla toimii myös kouluikäisille kansanmusiikin opiskelijoille suunnattu nuorisokoulutus.

Perinteentuntemuksen ohella on tärkeää myös oman, uuden musiikin tekeminen ja yhteistyö muiden musiikin ja taiteen lajien kanssa. Opetussuunnitelmassa näkyy laaja-alainen muusikkoihanne – luova, persoonallinen, perinteen osaava ja samalla uutta taidolla ja monipuolisesti tekevä muusikko.

Osaston cd-sarjassa ilmestyy vuosittain useita äänitteitä. Oppimateriaalijulkaisusarjassa on ilmestynyt seitsemän teosta. Tällä hetkellä julkaisutoiminta on painottunut verkkojulkaisuihin osoitteessa etno.net.

Kansanmusiikin osasto järjestää keväisin Taigajuhlan (vuodesta 1988), jonka lisäksi vuosittain on noin 20 konserttia.

Julkaisut, teokset ym.

Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osaston äänitteitä -sarjassa noin 70 cd:tä, verkkojulkaisuissa yli 10 äänitettä.
Oppimateriaalit -sarjassa yhteensä 13 teosta.
Lisätietoja verkko-osoitteessa etno.net.

Lisäksi taiteellisten tohtorintutkintojen kirjallisia julkaisuja:
Arja Kastinen: Erään 15-kielisen kanteleen akustisesta tutkimuksesta (2000)
Sinikka Kontio: Veisuun mahti. (2001)

Toimintamuodot
Kirjasto
Kustantaja
Oppilaitos
Tapahtuma / tapahtumajärjestäjä