Shaika Balalaika

Ota yhteyttä:

Shaika Balalaika
Jouko Timonen
+358-50-5122759
Yleiskuvaus

Shaika Balalaika ("balalaikkakopla") on suomalainen yhtye, joka koostuu venäläisen musiikin ja kansansoittimien ystävistä. Soitamme slaavilaisen sielukasta ja riemukasta balalaikkamusiikkia alkuperäisillä kansansoittimilla, domralla ja balalaikalla. Laaja ohjelmistomme sisältää pääasiassa venäläistä ja karjalaista kansanmusiikkia sekä tanssi- ja laulelmamusiikkia. Yhtye on toiminut vuodesta 1990. Olemme esiintyneet Suomessa mm. lukuisillla festivaaleilla sekä tehneet esiintymismatkoja Yhdysvaltoihin, Saksaan, Portugaliin, Tanskaan, Ruotsiin ja tietenkin Venäjälle.

Erityisosaaminen

Alkuperäiset venäläiset kansansoittimet domra ja balalaikka, balalaikkaorkesterien sovitukset näille sekä haitarille, lauluohjelmisto venäjän kielellä.

Julkaisut, teokset ym.

Kevään 17 hetkeä (2001, cd-levy)
Shaika Balalaika" (1995, cd-levy)
kolme C-kasettia vuosina 1990-94

Kokoonpano

Kari Hartikka (alttobalalaikka), Raimo Nummela (haitari), Virpi Sahi (laulu), Jouko Timonen (primadomra) ja Turkka Wahlbäck (kontrabassobalalaikka).

Aiemmat jäsenet, mm. Heli Jormanainen (laulu), Olli Knuth (primabalalaikka) ja Pia Rask (laulu) esiintyvät sopimuksen mukaan.

Musiikki-/tanssityylit

Balalaikkamusiikki; venäläinen kansanlaulu, laulelma ja mustalaisromanssi; karjalainen kansanlaulu; suomalainen laulelma ja viihdemusiikki.

Esiintymisvalmius

Konsertit, festivaalit, yksityistilaisuudet, klubi- ja pubikeikat.

Toimintamuodot
Yhtye/kuoro