Sampo Lassila Narinkka

Ota yhteyttä:

Sampo Lassila Narinkka
Sampo Lassila
+358-45-6778767
Yleiskuvaus

Sampo Lassila NARINKKA on kolmen soittimensa ennakkoluulottoman taitajan trio, jonka musiikkia voidaan lyhyesti kuvailla sanalla SUOMIKLEZMER.

NARINKKA -yhtyeen musiikki on uutta, suomalaista, jännittävästi kansanmusiikin ja kamarimusiikin rajamailla liikkuvaa SUOMIKLEZMERIÄ - suomalaista maailmanmusiikkia, jossa muusikkojen persoonat ja soittimellinen ennakkoluulottomuus pääsevät vahvasti esiin. Melodiat ovat kantava voima Narinkan musiikissa - ne kuljettavat musiikin tarinoita, joihin muusikkojen persoonat ja rempseä soittoniekkuus antavat puhuttelevan ja koskettavan sävyn.

Sampo Lassilan säveltämän musiikin juuret löytyvät itäisen Euroopan kansojen musiikkikulttuureista, etenkin juutalaisten klezmermusiikista, johan sinänsä aikojen kuluessa on jo liittynyt paljon vaikutteita eri alueiden kulttuureista. Suomea ei liimata euroklezmerin päälle, vaan elementit houkutellaan toistensa sisään, hennoin liikkein, huumoria unohtamatta. Nykypäivä, suomalaisjunttius ja rento tuulipukutyylittömyys lyövät kättä Eurooppalaisen mausteisen musiikkikulttuurin kanssa. Mukaan voivat vapaasti hypätä myös muiden musiikinlajien keinot ja värit ja improvisaatio. Perinteiseen klezmerohjelmistoon kuuluvat kappaleet yhtyeen repertuaarissa saavat omanlaisensa Suomi -sillan mukaansa.
NARINKKA ei toista sitä mitä niin monet klezmeryhtyeet tekevät, se etsii omaa, itähelsinkiläistä ja suomalaista ääntänsä.

Sampo Lassila NARINKAN musiikki perustuu "ihmismusiikin" intiimille puhuttelevuudelle. Sille hienolle hetkelle, kun muusikko ja kuulija oikeasti ja toivottavasti kohtaavat. NARINKAN musiikissa halutaan kertoa tarinoita - suomalaisia tarinoita, meidän tarinoitamme.

Kokoonpano

Sampo Lassila (konrtrabasso, sävellys)
Harri Kuusijärvi (harmonikka)
Aleksi Santavuori (viulu)

Musiikki-/tanssityylit

Oma tyyli on Suomiklezmer, ohjelmistossa saattaa vilahtaa myös perinneklezmeria tai balkanin alueen kansanmusiikkia tuoreesti sovitettuna.

Esiintymisvalmius

Klubit, konsertit, yksityistilaisuudet, kotikonsertit

Toimintamuodot
Yhtye/kuoro