Rönsy

Ota yhteyttä:

Rönsy
Maija Kauhanen
+358-40-7438293
Yleiskuvaus

Rönsy – kaunista kansanmusiikkia häilyvällä mielellä!

Rönsy sai alkunsa Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolla vuonna 2007, kun kolme samanhenkistä - räävitöntä ja herkkää - soittajaa löysivät toisensa. Trion kansainvälisesti kehuttu debyyttilevy julkaistiin kesällä 2010. Albumi valittiin myös Vuoden 2010 kantelelevyksi.

Rönsyssä soittavat Helmi Camus (kontrabasso, harmooni ja laulu), Maija Kauhanen (kanteleet, saksofoni, harmooni ja laulu) ja Kaisa Ristiluoma (haitarit ja laulu). Kokeneet muusikot ovat vaikuttaneet myös yhtyeissä Rimpparemmi, Kouhot, Sytyke, Mona, T for Three ja Play! Soundpainting Ensemble.

Trion musiikki nojaa suomalaiseen kansanperinteeseen. Perinteiset melodiat sekä omat sävellykset lähtevät lentoon raikkaina ja ennalta-arvaamattomina versioina, joissa jää tilaa myös varioinnille ja improvisoinnille. Kappaleet ovat saaneet rauhassa kasvaa, elää ja muuttaa muotoaan musiikillisten rönsyjen nivoutuessa yhteen. Mietityt sovitukset, vivahteikas instrumenttien käyttö sekä soittajien rikas tulkinta luovat jokaiselle sävelmälle omanlaisensa tunnelman, joka ulottuu raivokkaasta kanteleen hakkauksesta haitarin kaihoisan tangon kautta sydäntä riipaisevaan lauluun.

Kokoonpano

Helmi Camus – harmooni, kontrabasso, laulu
Maija Kauhanen – kanteleet, saksofoni, laulu, harmooni
Kaisa Ristiluoma – haitarit, laulu

Toimintamuodot
Yhtye/kuoro