Rieväkylän poijat

Ota yhteyttä:

Rieväkylän poijat
Erkki Mäkinen
+358-50-3423 829
Yleiskuvaus

Rieväkylän poijat

on vuonna 1993 perustettu kansanmusiikkiyhtye. Yhtyeen ohjelmisto koostuu kansanomaisesta musiikista, laulelmista ja vanhasta tanssimusiikista.
Yhtye on tunnettu omasta soittotyylistä, jota on kehitetty perinteiden pohjalta tuoden esille sävelmien ilmeikkyyttä soittajille ja soittimille luonteenomaisella tavalla.

Yhtye on osallistunut monille kansanmusiikkijuhlille mm. Pispalan sottiisiin,Folklandia-risteilylle, Kaustisen kansanmusiikkifestivaaleille, Eteläpohjalaisiin Speleihin, Samuelin poloneesiin, Kiikoisten purpurijuhlille, Nordlek kansantanssifestivaaleille ja Viron heimopäiville. Vuonna 2004 edustimme suomalaista ja tamperelaista kansankulttuuria ystävyyskaupunkitapahtumassa Romanian Brasovissa.

Rieväkylän poijat on suosittu esiintyjä yritysten ja yhdistysten tilaisuuksissa sekä perhejuhlissa, kuten häissä ja syntymäpäivillä.
Tarvitessanne elävää musiikkia tilaisuuksiinne ottakaa yhteyttä!

Julkaisut, teokset ym.

1. Rieväkylän poijat (2005, C-kasetti)
sisältää perinteistä kansanmusiikkia yhtyeelle sovitettuna.

2. Rieväkylän poijat ja Tuula Pispalan rinteillä (1998, CD-levy)
Tampere-aiheinen äänite on tehty Tampere 220 –juhlavuoden innoittamana.

3. "Myötätuuleen Vastavirtaan" (2008, CD-levy)
Uusimmalle äänitteelle olemme tallentaneet yleisölle ja itsellemme mieluisaa, harvoin kuultavaa musiikkia. Levyn lähes kaiken musiikin on säveltänyt, sanoittanut tai sovittanut tamperelainen säveltäjä Asko Vilén. Laulut ovat nostalgisia, kauniin melodisia ja luontevasti yhtyeemme kokoonpanolle sovitettuja. Sanoituksissa on aihepiirejä useilta elämän alueilta: Rakkautemme valssi on upea häävalssi, Mandoliini kertoo nostalgisesti soittajan suhteesta mandoliiniinsa, Myötätuuleen -laulussa on syvällisempää elämän filosofiaakin.

Myötätuulta elämän vastavirtoihin.

4. Kansantanssisäestys ja harjoitusäänite Eläkkkeensaajien keskusliiton 50 v -juhlaan Tampereella keväällä 2012.

Kokoonpano

Erkki Mäkinen (viulu)
Reino Kivimäki (mandoliini)
Antti Huusari (hanuri)
Veli Koivumäki (basso)

Toimintamuodot
Yhtye/kuoro