Rääsen

Ota yhteyttä:

Rääsen
Marjo Smolander
Yleiskuvaus

Rämpsäkät -yhtye on perustettu vuonna 1992 Rääkkylässä. Alun perin pienistä 5–kielisen kanteleen soittajista koostunut yhtye on vuosien saatossa ja jäseniensä kasvaessa muuttunut useasti niin ohjelmistoltaan kuin soittimistoltaankin. Nykyinen kokoonpano Rääsen on aloittanut yhteisen taipaleensa keväällä 2008. Alkuperäisjäseninä ja tukipilareina kulkevat yhä mukana kantelistit Johanna Rautiainen ja Marjo Smolander. Vokalistina toimii Anna Fält, ja uutena lyömäsoitinvahvistuksena senegalilainen rumpali Yerim Gueye.

Rääsen soittaa raikasta nykykansanmusiikkia, ja yhtyeen kappalet ovat heidän omia sävellyksiään, sanoituksiaan ja sovituksiaan, joissa kuuluvat itäsuomalainen ja rääkkyläläinen perinne lisämausteinaan senegalilaisrytmit ja etnovaikutteet. Vahvana pohjana soittimistossa ovat alusta alkaen mukana olleet kanteleet, joiden lisäksi väriä musiikkiin tuovat laulu ja perkussiot. Kesällä 2010 julkaistun esikoispitkäsoiton myötä yhtye vaihtoi nimensä muotoon Rääsen. Rääkkylä - Senegal ... Rääsen!

Erityisosaaminen

Yhtyeen ohjelmisto koostuu jäsenten omista sävellyksistä. Sanoituksissa on myös tradia.

Julkaisut, teokset ym.

Rämpsäkät (2003, cd-levy)
Tuuli (2007, cd-levy)
Rääsen: Rääkkylä - Senegal (2010) Pilfink records

Kokoonpano

Anna Fält (laulu), Marjo Smolander (kanteleet ja laulu), Johanna Rautiainen (kanteleet) ja Yerim Gueye (perkussiot, djembe ja senegalilainen tama)

Musiikki-/tanssityylit

Nykykansanmusiikkia rääkkyläisellä tyylillä.

Esiintymisvalmius

Triona akustisesti kokoonpanolla laulu, 15-kielinen kle ja konserttikle
Koko yhtye tarvitsee äänentoiston, muuten hukkuvat hiljaisemmat instrumentit hurjan rummutuksen taakse!

Toimintamuodot
Yhtye/kuoro