Pätsi

Ota yhteyttä:

Pätsi
Mia Pätsi
+358-40-7304306
Yleiskuvaus

Pätsi on vuonna 1997 Mia Pätsin ja Saara Hedlundin perustama kansanmusiikkivaikutteinen yhtye, joka aloitti taipaleensa säestyksettömänä lauluyhtyeenä.

Tätä nykyä Pätsi yhdistää perinteiseen kansanmusiikkiin vaikutteita muun muassa rockista ja jazzista. Ohjelmistoon kuuluu pääasiassa karjalaisia ja kalevalaisia kansanlauluja sekä omia kansanmusiikinomaisia kappaleita. Mukaan mahtuu myös mausteeksi lauluja muilta mailta. Laulujen teemat ovat vaiherikkaita: ne kertovat yksittäisen ihmisen tuntemuksista eri elämäntilanteissa.

Pätsin esiintymisiä on nähty lukuisissa tapahtumissa ympäri Suomea vuodesta 1997 lähtien mm. Etno-Espa -festivaalilla, Kaustisella, Bomban juhlaviikoilla, Faces-festivaaleilla ja lukuisissa tapahtumissa pääkaupunkiseudulla. Pätsi on esiintynyt myös monissa yksityisissä tilaisuuksissa, kuten häissä. TV1:sen Basaari esitti vuonna 1998 ohjelman Pätsi-yhtyeestä Faces-festivaaleilla.

Erityisosaaminen

Säestyksetön karjalainen ja kalevalainen kansanlaulu. Pätsin laulajat Mia Pätsi ja Saara Hedlund toimivat teatterin saralla näyttelijöinä, ohjaajina ja teatteri-ilmaisun opettajina, joten tilaisuudesta riippuen myös runojen tai proosatekstien esittäminen on mahdollista. Esimerkiksi häihin on mahdollista tilata musiikin lomaan häärunoja.

Julkaisut, teokset ym.

Esikoinen (2002, cd-levy)

Kokoonpano

Mia Pätsi (laulu)
Saara Hedlund (laulu)
Tuomas Rounakari (mm. viulu)
Timo Tuppurainen (basso)
Jarkko Lepistö (rummut)
Henri Ohvo (kitara)

Musiikki-/tanssityylit

Perinteinen kansanmusiikki sekä rokahtava kansanmusiikki.

Esiintymisvalmius

Festivaalit, erilaiset tapahtumat, klubit, yksitystilaisuudet (kuten häät).

Toimintamuodot
Yhtye/kuoro