Mande Maja Band

Ota yhteyttä:

Mande Maja Band
Aakusti Oksanen
+358 45 655 5558
Yleiskuvaus

Mande Maja Band on vuonna 2010 perustettu suomalais-burkinalais-senegalilainen kokoonpano, joka esittää länsiafrikkalaisesta perinteestä ammennettua musiikkia ja tanssia. Maja (bambaraksi maya) tarkoittaa ystävyyttä ja kestäviä siteitä. Yhtye liikkuu joustavasti Länsi-Afrikan Mande -kulttuurin musiikkiperinteen Mali–Burkina Faso–Guinea -akselilla: Mande Maja Bandin repertoaariin kuuluu sekä perinteisiin länsiafrikkalaisiin rytmeihin perustuvia, energisiä perkussiokappaleita ja tansseja että rauhallisempia kamelen n´gonilla, kitaralla ja balafonilla soitettuja melodioita.

Yhtyeen keikoilla nähdään säännöllisesti vierailevana tähtenä burkinafasolainen mestarirumpali Zoumana Dembele, kansainvälisesti tunnettu ja Burkina Fason parhaana djembefolana palkittu perinteenvälittäjä. Vuodesta 2006 lähtien Dembele on vieraillut Suomessa vuosittain esiintyvänä taiteilijana ja opetustehtävissä Djembepajan ja Mande Maja Bandin kutsumana.

Esitysten kesto 15-90 min. sopimuksesta riippuen. Esitys voi myös sisältää yleisön tanssittamista, rumpu- tai tanssityöpajan, palkitun lyhytdokumenttielokuvan, keskustelua tai luennon afrikkalaisesta kulttuurista.

Kokoonpano

Siaka Coulibaly: dundunit, balafon, laulu
Adama Koné: dundunit, kora, balafon, tama, djembe, laulu
Janne Ahonen: kitara
Elina Mäkilä: laulu, karinyan, djabara
Macoumba Ndiaye: bougarabou, djembe, kalebassi, tama, laulu
Aakusti Oksanen: djembe, tama, kalebassi, laulu
Eleonora Lundell: laulu, karinyan, djabara, clavet
Annina Tuhkunen: tanssi, laulu, djabara, karinyan

Vierailijat

Zoumana Dembele: djembe, kamele n´goni, laulu

Musiikki-/tanssityylit

Länsiafrikkalainen musiikki ja tanssi.

Esiintymisvalmius

Klubikeikat, festivaalit, yksityistilaisuudet (häät, syntymäpäiväjuhlat, polttarit ym.), pikkujoulut, virkistyspäivät jne.

Toimintamuodot
Kurssijärjestäjä
Tanssiryhmä
Yhtye/kuoro