LuoMuKanteleet

Ota yhteyttä:

LuoMuKanteleet
Maarit Aarvala
040-5161101
Yleiskuvaus

LuoMuKanteleet tarjoaa kansanmusiikin iloa ja innostaa uusia soittaja- ja kuulijasukupolvia tarttumaan reippaasti omin käsin soivaan kulttuuriperintöön. Soitamme erikokoisilla kanteleilla suomalaista ja muuta pohjoismaista kansanmusiikkia sekä uutta kanteleelle sävellettyä musiikkia. Perinteisistä sävelmistä monet olemme sovittaneet yhtyeellemme yhdessä. Lisäksi ohjelmistossamme on useita lauluja sekä LuoMuKanteleitten jäsenten omia sävellyksiä. Meillä kaikki soittavat, laulavat ja säveltävät – me teemme yhdessä musiikkia.

LuoMuKanteleet on Luoteis-Helsingin musiikkiopistossa kanteleensoittoa opiskelevien lasten ja nuorten yhtye, joka perustettiin vuonna 1997. Yhtyeessä on n. 20 kouluikäistä soittajaa ja soittimina heillä on sekä 5-11-kielisiä pienkanteleita että 39-kielisiä isoja kanteleita. LuoMuKanteleet esiintyy paitsi yhtenä suurena yhtyeenä myös erilaisina pienempinä kokoonpanoina.

LuoMuKanteleet-yhtyettä on ohjannut alusta saakka kanteleensoiton opettaja Maarit Aarvala. Vuodesta 2002 yhtyeen taustatukena on toiminut Musiikkiyhdistys LuoMuKanteleet ry.

LuoMuKanteleet-yhtye on julkaissut jo neljä omaa CD-levyä, joista uusimman maaliskuussa 2017.

Julkaisut, teokset ym.

Cd-levy ”Hullu minä olin” (2005) LMKCD01
Cd-levy ”Tuulella, sateellakin” (2009) LMKCD02
Cd-levy "Minä poljen, sinä ohjaat" (2013) LMKCD03
Cd-levy "Piste" (2017) LMKCD04

Musiikki-/tanssityylit

Perinteistä ja uudempaa kansanmusiikkia kanteleille sovitettuna. Soittajien omia sävellyksiä sekä lauluja.

Esiintymisvalmius

Yhtye esiintyy mielellään erilaisissa tilaisuuksissa lähinnä syyskuusta kesäkuuhun, sillä yhtyeen toiminta on vahvasti sidoksissa musiikkiopiston toimintaan. Yhtye järjestää vuosittain omia konsertteja ja esiintyy eri puolilla Suomea. Viimeisin esiintymismatka tehtiin Liettuaan keväällä 2016 ja uusi matka on suunnitteilla Saksaan kesällä 2019. Lisäksi yhtyeen soittajat ovat aktiivisesti osallistuneet kantelekilpailuihin ja Loiste-tapahtumiin.

Toimintamuodot
Yhdistys
Yhtye/kuoro