Kaustisen kansanmusiikkilinja

Ota yhteyttä:

Kaustisen kansanmusiikkilinja
Yleiskuvaus

Tule opiskelemaan yhtyesoittoa, laulua, tanssia ja käytännönläheistä teoriaa Suomen ja sen lähialueiden kansanmusiikin historiasta. Linjan opettajina toimivat Pilvi Järvelä (vastuuopettaja), Esko Järvelä, Maija Pokela sekä Arto Järvelä, jotka ovat kaikki kansainvälisesti menestyneitä ja ansioituneita pitkän linjan kansanmuusikoita. Mukana myös vierailevia opettajia. Opintoihin sisältyy runsaasti soittamista ja esiintymisiä erilaisissa kokoonpanoissa. Opinnoista saat vauhtia jatko-opintoihin tai voit viettää hauskan ja kehittävän välivuoden.

Opintoihin voivat hakeutua kaikki kansanmusiikista kiinnostuneet iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Opintoihin ei vaadita aiempaa kansanmusiikkitaustaa eikä pidetä pääsykokeita. Suosittelemme kuitenkin hyvää oman soittimen hallintaa ja omaksumiskykyä, sillä suurin osa opetuksesta tapahtuu ryhmässä soittaen tai laulaen.

Kansanmusiikkilinja on tehokas ponnahduslauta alan jatko-opintoihin tai monipuolinen täydennyskoulutus musiikin parissa työskenteleville. Opinnoista saa todistuksen.

Opintojen toteutus ja haku
Opinnot toteutetaan neljänä opintojaksona 16.9.2019‒9.5.2020. (Voit tiedustella Opistolta mahdollisuutta osallistua myös osaksi vuotta.) Opinnot koostuvat lähiopetusviikoista sekä itsenäisestä harjoittelusta. Ohjattua opiskelua on maanantaista perjantaihin 5h/päivä.

Opintojaksot: 16.9.-11.10.2019, 21.10.-13.12.2019, 13.1.-14.3.2020 ja 16.3.-9.5.2020.

Opintoihin haetaan 8.7.2019 mennessä Kaustisen Opiston hakulomakkeella https://www.kaustisenopisto.fi//koulutus/hakulomake. Lisätietoja Opistolta.

Kustannukset
Koulutuksen viikkohinta on:
65 € opetus ma–pe
87 € opetus + puolihoito (sis. lounas ja päiväkahvi) ma–pe
130 € opetus + täysihoito (sis. kaikki ruokailut ja majoitus 2hh) ma–pe

Lisäksi tulevat mahdollisista esiintymismatkoista aiheutuvat matkakulut sekä opiskeluun liittyviä materiaalikuluja.

Opiskelu on päätoimista ja oikeuttaa opintotukeen (Kela). Ehdot täyttävät opiskelijat voivat anoa Opistolta opintoseteliä. Lisätietoja opintosetelistä

Kysy lisää opinnoista, p. 0400 902087.

Toimintamuodot
Kurssijärjestäjä
Oppilaitos