Kaustisen kansanmusiikkilinja

Yleiskuvaus

Tule opiskelemaan yhtyesoittoa, laulua, tanssia ja käytännönläheistä teoriaa Suomen ja sen lähialueiden kansanmusiikin historiasta. Linjan opettajina toimivat Pilvi Järvelä (vastuuopettaja), Esko Järvelä, Maija Pokela sekä Arto Järvelä, jotka ovat kaikki kansainvälisesti menestyneitä ja ansioituneita pitkän linjan kansanmuusikoita. Mukana myös vierailevia opettajia. Opintoihin sisältyy runsaasti soittamista ja esiintymisiä erilaisissa kokoonpanoissa. Opinnoista saat vauhtia jatko-opintoihin tai voit viettää hauskan ja kehittävän välivuoden.

Opintoihin voivat hakeutua kaikki kansanmusiikista kiinnostuneet iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Opintoihin ei vaadita aiempaa kansanmusiikkitaustaa eikä pidetä pääsykokeita. Suosittelemme kuitenkin hyvää oman soittimen hallintaa ja omaksumiskykyä, sillä suurin osa opetuksesta tapahtuu ryhmässä soittaen tai laulaen.

Kansanmusiikkilinja on tehokas ponnahduslauta alan jatko-opintoihin tai monipuolinen täydennyskoulutus musiikin parissa työskenteleville. Opinnoista saa todistuksen.

Opintojen toteutus ja haku
Opinnot toteutetaan kahtena opintojaksona 14.9.-18.12.2020 ja 11.1.-7.5.2021.
Opinnot koostuvat lähiopetusviikoista sekä itsenäisestä harjoittelusta. Ohjattua opiskelua on maanantaista perjantaihin 5h/päivä.
Voit hakeutua mukaan vain toiselle opintojaksolle tai koko lukuvuodeksi.

Sähköinen haku 3.7.2020 mennessä:
www.kaustisenopisto.fi/koulutus/yleissivistava-koulutus/kansanmusiikkilinja

Kustannukset
Koulutuksen viikkohinta on:
65 € opetus ma–pe
85 € opetus ja lounas ma–pe
127 € opetus ja aamiainen (ti-pe) ja lounas (ma-pe), sekä majoitus 2hh:ssa (ma-pe)

Lisäksi tulevat mahdollisista esiintymismatkoista aiheutuvat matkakulut sekä opiskeluun liittyviä materiaalikuluja.

Opiskelu on päätoimista ja oikeuttaa opintotukeen (Kela). Ehdot täyttävät opiskelijat voivat anoa Opistolta opintoseteliä.

Kysy lisää opinnoista, p. 0400 902087.

Toimintamuodot
Kurssijärjestäjä
Oppilaitos