Karjalan Nuoret ry

Ota yhteyttä:

Karjalan Nuoret ry
+358-45-3532228
Yleiskuvaus

ILOA JA ELOA

Helsinkiläinen Nuorisoseura Karjalan Nuoret tarjoaa harrastustoimintaa kaiken ikäisille tanssin, musiikin, teatterin ja kulttuurin parissa. Seura tarjoaa yhteisiä harrastuksia koko perheelle!

”Juurissa on voimamme”
Nuorisoseura Karjalan Nuoret on perustettu vuonna 1919 Viipurissa. Tärkeimpänä puuhamiehenä ja ensimmäisenä puheenjohtajana toimi Allan Tolvanen. Aluksi Karjalan Nuoret oli urheiluseura, mutta pian toimintaan kuului myös kansantanssi, näytelmät, lausunta, retkeily ja seuralehti. Sotien jälkeen nuorisoseura Karjalan Nuoret siirtyi Helsinkiin.

Karjalan Nuorissa tanssi- ja liikuntaharrastus saavuttaa niin lapset kuin aikuiset. Tällä hetkellä Karjalan Nuorissa toimii useita eri ikäisten ja tasoisten harrastajien kansantanssiryhmiä. Yksitoista lasten kansantanssiryhmää toimivat iltapäivisin eri kouluilla Helsingissä mm. Meilahdessa ja Helsingin Steinerkoulussa.
Klubillamme toimivat Tempoa Tenaviin vanhempi-lapsiryhmät on tarkoitettu taapero- ja tenavaikäisille. Young Art -näytelmäkerho on suunnattu kaikille teatterista ja ilmaisutaidosta kiinnostuneille lapsille ja nuorille. Antin tanssit tarjoaa myös aikuisille mahdollisuuden aloittaa kansantanssiharrastus vaikka uudestaan. Karjalan Nuorissa myös seniorit voivat hakea virkistystä mm. seuratanssiryhmän, matkailukerhon tai kirjallisuuskerhon parista. Karjalan Nuoret tarjoaa mahdollisuuden myös harrastaa musiikkia mm. kantelekerhossa, kansanlauluryhmässä tai viuluyhtyeessä. Karjalan Nuorissa järjestetään jatkuvasti myös erilaisia opintokerhoja. Näissä voi oppia valmistamaan kansallispukuja, feresejä, nauhoja, supikkaita, joulukransseja tai vaikka ruokaa.

Kansainvälisesti on pidetty yhteyksiä ystävyysseuroihin. Näitä onkin vuosikymmenien aikana on kertynyt useista maista.
Karjalan Nuorten tunnetuin kansantanssiryhmä Kärri on toiminut 1950-luvulta lähtien ja tehnyt paljon ulkomaanmatkoja ja solminut suhteita ypäri maailmaa. Ohjaajana toimii Antti Savilampi.

Karjalan Nuorilla on oma jäsenlehti Kaiku, joka ilmestyy 4 – 6 kertaa vuodessa.

Erityisosaaminen

Kansantanssi, lasten kerhot, teatterikerhot, musiikki, perinne (käsityö, ruoka)

Kokoonpano

Kärri
Antin tanssit
Töölön viuluklubi
Kansanlauuryhmä
Teatterikerho
Kirjallisuuskerho
Matkailukerho
Tempoa Tenaviin
Mukelot
Siiputtajat
Viuluklinikat
Lasten lauantaiclubit

Toimintamuodot
Kurssijärjestäjä
Tanssiryhmä
Yhdistys