Karjalainen Nuorisoliitto ry

Ota yhteyttä:

Karjalainen Nuorisoliitto ry
0456733223
Yleiskuvaus

Karjalainen Nuorisoliitto ry on valtakunnallinen harrastus- ja kulttuurijärjestö, joka toimii karjalaisen kulttuurin ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi.

Karjalainen Nuorisoliitto järjestää vuosittain Kevätpäivät kansantanssiluokituksineen ja kulttuurikatselmuksineen huhtikuussa. Lisäksi liitto järjestää koulutusta, tapahtumia ja matkoja.

Erityisosaaminen

Karjalainen Nuorisoliitto järjestää korkealaatuisia karjalaiseen kulttuuriin liittyviä kursseja. Kurssien pääpaino on kansantanssissa, kädentaidoissa ja ruokaperinteessä. Kurssit ovat avoimia kaikille kiinnostuneille. Karjalaisen Nuorisoliiton www-sivuilta (www.karjalainennuorisoliitto.fi) löytyy tietoa karjalaisesta kansanperinteestä sekä karjalaisten tanssien tietopankki.

Karjalainen Nuorisoliitto antaa karjalaiseen kansantanssiperinteeseen liittyvää ohjausapua ja tuottaa materiaalia, kuten kansantanssiohjeita, leikkivihkoja ja oppaita kerhotoimintaan.

Julkaisut, teokset ym.

Hulivili - karjalaisia kansantansseja lapsille (2017, 35 € vihko ja äänite)

Matka Karjalaan -lautapeli (2015, 25 €)

Trivial Tanhuit - kansantanssin oppimispeli. (2016, 20 €)

Jagujalga - Karjalaisia kansantasseja. Viola Malmin keräämiä kansantansseja eri puolilta Karjalaa. Ohjevihko (2005, 17 €) ja cd-levy (2002, 18 €).

Hui hui Huikkolaan. Karjalaisia loruja ja leikkejä. Leikkivihkoon on koottu karjalaisia leikkejä ja loruja pääasiassa SKS:n kansanrunousarkiston leikkiperinnekokoelmasta. (2007, 40 sivua, 10 €).

Hiiren virs, katin tarina. Leikkivihko on koottu karjalaisen leikkiperinteen keruukilpailun sadosta. (1998, 32 sivua, 5 €)

Vuosittain julkaistaan kansantanssin vuosiohjelma. Myös vanhoja ohjelmistoja on saatavana.

Lisätietoa: www.karjalainennuorisoliitto.fi

Toimintamuodot
Kurssijärjestäjä
Tapahtuma / tapahtumajärjestäjä
Yhdistys