Kansantanssinuorten Liitto

Ota yhteyttä:

Kansantanssinuorten Liitto
Tuija Koskinen
09-441 803
Yleiskuvaus

Kansantanssinuorten Liitto (KTNL) on ainoa suomenkielinen varhaisnuorten perinteiseen kansantanssitoimintaan keskittynyt keskusjärjestö ja on poliittisesti puolueeton. Vuoden 2006 lopulla liittoon kuului 30 jäsenyhdistystä, joissa oli noin 3000 henkilöjäsentä.

KTNL toimii yhteistyössä Suomalaisen Kansantanssin Ystävät ry:n (SKY) ja Pelimannikilta ry:n (PMK) kanssa.

Liiton tarkoituksena on suomalaisiin kansantansseihin, leikkeihin, musiikkiin, pukuihin ja tapoihin liittyvien perinteiden säilyttäminen, tunnetuksi tekeminen ja soveltaminen varhaisnuorten harrastustoimintaan sekä alan kansainvälisen yhteistyön edistäminen.

Toiminnan avainalueita ovat koulutus, tiedotus ja julkaisutoiminta, kotimainen ja kansainvälinen yhteistyö sekä keruu- ja tallennustoiminta. KTNL järjestää lasten ja varhaisnuorten ohjaajille perus- ja jatkokoulutusta. Vuosiohjelmistot opetetaan syyskursseilla ja vuosi- ja vaalikokouskursseilla täydennetään koulutusta kansanperinteen eri aihealueilla. Joka kolmas vuosi liitto järjestää valtakunnallisen kesäjuhlan omille sekä SKY:n ja PMK:n jäsenille yhteistyössä paikallisyhdistyksen kanssa. Kahtena välivuotena jäsenistö osallistuu SKY:n järjestämään kesäjuhlaan. Myös ulkomaisia ryhmiä kutsutaan esiintymään juhlaan.

KTNL on jäsenenä Folklore Suomi Finlandissa, Kansanmusiikin ja -tanssin edistämiskeskuksessa sekä pohjoismaista yhteistyötä tekevässä Nordlek-neuvostossa.

Erityisosaaminen

Perinteinen suomalainen kansantanssi, lasten ja varhaisnuorten kansantanssitoiminta, tallennustoiminta.

Julkaisut, teokset ym.

Tanssiperinne elää (1983)
Tanhuaskelikot (1988)
Kansanperinnettä varhaisnuorille, työkirja ja ohjaajan opas
Kansallispukukuvasto (1987)
Vipinää Varpaissa (2001, cd-levy)
Kutinaa Kengissä (2001, cd-levy)
Vuosiohjelmistot (kirjalliset ohjeet ja cd-levy)
Tanhuviesti-lehti (Suomalaisen Kansantanssin Ystävien kanssa yhteinen)

Toimintamuodot
Kurssijärjestäjä
Kustantaja
Yhdistys
Muu
Valtakunnallinen järjestö