Jyväskylän Kansanmusiikkiyhdistys ry

Ota yhteyttä:

Jyväskylän Kansanmusiikkiyhdistys ry
Katariina Hiukka
0442704250
Yleiskuvaus

Jyväskylän kansanmusiikkiyhdistys ry – tutummin vain KaMu – on Suomen kansanmusiikkiliittoon kuuluva yhdistys, jonka tarkoitus on tukea ja edistää paikallisen kansanmusiikin harrastusta. Yhdistys myös järjestää omistamallaan Palokan Pelimannitalolla monipuolisesti kulttuuriesityksiä, kuten teatteria sekä kansantanssia ja kansanmusiikkikonsertteja, joissa esiintyvät yhdistyksen omien ryhmien lisäksi valtakunnallisesti eturivin kansanmuusikkoja.

Erityisosaaminen

Yhdistys järjestää kansanmusiikin opetusta Jyväskylän kansalaisopiston alaisuudessa. Lasten ryhmiä on kaksi: Mukulat ja Puikulat. Kerhot ovat ilmaisia ja niitä tukee Opetus- ja kulttuuriministeriö. Ohjaajina toimivat musiikin ammattilaiset ja ammattiin opiskelevat. Lapsia kerhoissa on yhteensä yli 50.

Julkaisut, teokset ym.

Jyväskylän Kansanmusiikkiyhdistyksen piirissä toimivat yhtyeet ovat julkaisseet lukuisia kansanmusiikkilevyjä, kuten Kvartti-yhtyeen "Kvartin verran kallellaan" sekä viimeisimpänä Kuokkalan pelimannien vuoden 2014 lopulla julkaistu "Uutta virttä nyt laulaa sydän – Konsta Jylhän hengellisiä lauluja".

Kokoonpano

Jyväskylän Kansanmusiikkiyhdistyksen piirissä toimii lukuisia kansanmusiikkiyhtyeitä, kuten Kvartti, joka on pelimannimusiikkia, erityisesti keskisuomalaista kansanmusiikkia, soittava ryhmä. Palokan Pelimannitalon suojissa harjoittelee myös useita muita kansamusiikkiyhtyeitä.

Toimintamuodot
Yhdistys