Itä-Savon Kansanmusiikkiyhdistys ry

Ota yhteyttä:

Itä-Savon Kansanmusiikkiyhdistys ry
Veli-Matti Kähmi
+358400501373
Yleiskuvaus

ALKU
Sulkavalaiset pelimannit alkoivat 1980 ottaa yhteyksiä muihin Itä-Savossa toimiviin soittajiin ja yhtyeisiin. Yhdistys perustettiin ja rekisteröitiin 1984. Pitkäaikainen puheenjohtaja oli Otso Hämäläinen ja aktiivina eri rooleissa Sulkavan kunnan vapaa-ajan ohjaaja Vilho Pekkarinen. Kaarlo Salmela Puumalasta reissasi kouluttajana kymmeniä vuosia saaden oltermannin arvon.

Aktiivinen toiminta levisi Itä-Savon pitäjiin; Laajimmillaan soittajia, laulajia ja tanssijoita oli 8 kunnasta. Toiminta Kerimäellä vilkastui ja oli taattu, kun yhdistyksen sihteerinä toimi pitkään kanteleen soittaja Kaija Kokkonen.

TOIMINTOJA 2000-luvulla
Yhdistyksen kotipaikka muutettiin Savonlinnaan. Puheenjohtajina toimivat mm. Hannu Kokkonen, Anja Kosonen, Eino Logrén ja Raili Pulkkinen, sihteereinä Raili Pulkkinen ja Piia Kaskinen. Nykyisin puheenjohtajana on Anna-Maija Asikainen ja sihteerinä Veli-Matti Kähmi.

Koulutus tapahtuu Linnalan kansalaisopiston yhteydessä, soittajaisia järjestetään eri puolilla Itä-Savoa ja osallistutaan useamman yhdistyksen yhteisiin soittajaisiin.

Kokoonpano

Yhdistyksen piirissä toimii Puruveden pelimannit-yhtye. Se keikkailee mm. paikallisissa tapahtumissa, kouluilla ja hoitolaitoksissa sekä järjestää omia konsertteja ja osallistuu seurakuntien kansanlaulukirkkoihin. Yhtyeeseen kuuluu runsaat kymmenen soittajaa. Keikoille lähdetään toki pienemmälläkin kokoonpanolla. Syksyn 2017 ensimmäiset harjoitukset ovat lauantaina 23.9.2017 klo 10:00 Punkasalmen koululla. Jatkosta päätetään harjoitusten yhteydessä. https://kansanmusiikki.fi/yhteiso/puruveden-pelimannit

Musiikki-/tanssityylit

Kansanmusiikki, tanssi- ja popmusiikki, elokuvamusiikki

Toimintamuodot
Yhdistys