ISOn Tanhuujat

Ota yhteyttä:

ISOn Tanhuujat
Anja Saksola
+358-400-670483
Yleiskuvaus

ISOn Tanhuujat on vuonna 1963 perustettu jyväskyläläinen kansantanssiyhdistys, joka järjestää Jyväskylän alueella kansantanssin taiteen perusopetusta. Nimi juontaa juurensa yliopiston mäeltä. Tuolloin 1963 itäsuomalainen osakunta perusti tanssiryhmän, jolle annettiin nimeksi Itä-Suomalaisen Osakunnan Tanhuujat eli ISOT. Yhdistykseksi ryhmä muuntui 10 vuotta myöhemmin.

ISOn Tanhuujat ry on nuorisoseura, joka haluaa toiminnassaan korostaa yhdessä tekemistä ja monen ikäisten kohtaamista. Kuulumme Suomen Nuorisoseurojen liittoon. Yhdistyksellä on jäseniä reilu sata monesta eri sukupolvesta. Osallistumme useisiin valtakunnallisiin isoihin kansantanssifestivaaleihin, kuten Pispalan Sottiisiin, Tanssimaniaan ja Lasten Kalenoihin. Lisäksi meillä on vuosittain esiintymistoimintaa ulkomailla. Suomalaista kansantanssia kun ei muualta maailmasta löydy, me kansantanssijat saamme olla etuoikeutettuja tällaisessa kulttuurivaihdossa.

ISOn Tanhuujat - Kansantanssia kaikilla taitotasoilla!

Erityisosaaminen

Yhdistys ylläpitää omaa harjoittelusalia Jyväskylän keskustassa, joissa onnistuvat myös erilaiset kurssit, jamit ja illanvietot.

Kokoonpano

ISOn Tanhuujilla on esiintyviä ryhmiä:
Isottaret
Junnut
Haipakka
Tosi-ISOT
Tanhurentut
Sekä lapsiryhmät esiintyvät

Musiikki-/tanssityylit

Suomalainen kansantanssi perinteisellä sekä modernilla otteella.

Esiintymisvalmius

Kaikenlaiset esiintymiset luonnistuvat neuvottelemalla.

Toimintamuodot
Kurssijärjestäjä
Tanssiryhmä
Tanssitarvikkeiden ja pukujen valmistus, myynti ja/tai huolto
Yhdistys
Yhtye/kuoro