Ilkka Heinonen Trio

Ota yhteyttä:

Ilkka Heinonen Trio
Ilkka Heinonen
+358 40 8281292
Yleiskuvaus

Uhrilehtojen ja savupirttien kaikuja ruostuneiden tehtaiden sykkeessä, Ilkka Heinonen Trio yhdistää jouhikon arkaaisen soinnin nykyajan säröytyneisiin ääniin.
Muinaiset tanssisävelmät, afroamerikkalainen rytmimusiikki ja eurooppalaisen taidemusiikin heijastukset punoutuvat yhteen trion kamarimusiikillisessa käsittelyssä.

Julkaisut, teokset ym.

Ilkka Heinonen Trio: Urban / Ancient EP 2013
Debyyttialbumi julkaistaan vuonna 2015

Kokoonpano

Ilkka Heinonen – Jouhikko, sävellykset
Nathan Riki Thomson – Kontrabasso
Mikko Hassinen – Rummut, live-elektroniikka

Musiikki-/tanssityylit

Ilkka Heinonen Trion moottorina jylläävät arkaaiset jouhikon melodiat, pohjoismaisen jazzperinteen moninaiset heijastukset sekä Afrikan kaiut elektroniikan myllyssä sekoitettuna. Yhtye on kolmen soittimen ja soittajan vuorokaasuttelua, mutta poikkeuksellinen soittovälineiden kombinaatio vie musiikin ennen kulkemattomille poluille. Ilkka Heinosen jouhikko laulaa, kuiskaa ja karjuu, Nathan Riki Thomsonin kontrabasso möyrii Afrikan groovesta pohjoisen eeppisille soolomaille ja Mikko Hassisen perkussioiden virtuoottinen tarinankerronta luo poikkeuksellisen musiikillisen maiseman.

Ilkka Heinonen on maailmanmusiikin moniottelija välineinään kontrabasso ja jouhikko. Jouhikonsoittajana Heinonen on toiminut solistisissa tehtävissä mm. RSO:n, Caput Ensemblen ja Nefesin kanssa sekä soittaa jouhikkomusiikkiin erikoistuneen Jouhiorkesterin riveissä että duoissa Karoliina Kantelinen & Ilkka Heinonen ja Heinonen/Käppi. Heinosen bassonsoittoa voi kuulla konserteissa ja levyillä mm. yhtyeissä Ruuti, Kirjava lintu, Freilach mit Kneidlach, Hot’n’tot, Teija Niku & Grupa Balkan, Ánnámáret Ensemble, Ville Leinosen Unilehto. Syksyllä 2012 Heinonen vastasi musiikin sävellyksestä ja esittämisestä soolobassolla Tanssiteatteri Tsuumin teokseen Kehotus (kor. Ervi Sirén).

UMO Jazz Orchestran rumpali Mikko Hassinen on yli vuosikymmenen mittaisella urallaan tullut suomalaiselle yleisölle tutuksi useista jazz-kokoonpanoista. Säveltäjä-rumpali on esiintynyt merkittävimpien kotimaisten jazz-muusikoiden (mm. Eero Koivistoinen, Pepa Päivinen, Sonny Heinilä, Johanna Iivanainen) sekä monien ulkomaisten artistien kanssa. Hassinen toimii myös mm. Värttinän rumpalina. Hassinen voitti ”Esko Linnavalli” big band -sävellyskilpailun vuonna 2009. Hyvä voimannäyttö Hassisen säveltäjänkyvyistä on 2008 ilmestynyt UMO Jazz Orchestralle tehty laajalti kehuja kerännyt albumi Traveller.

Australiasta kotoisin olevan ja nykyisin Helsingissä asuvan Nathan Riki Thomsonin soitinrepertoaariin kuuluvat kontrabasson lisäksi mm. useanlaiset huilut, kalimba ja litungu. Thomson on tehnyt yhteistyötä lukuisten eri puolilta maailmaa tulevien muusikoiden kanssa. Thomsonin fokuksessa on erityisesti afrikkalainen musiikki, hän on asunut Tansaniassa ja työskennellyt paikallisten muusikoiden kanssa viisi vuotta. Pitkään myös Lontoossa asunut muusikko opettaa The Guildhall School of Music & Dramassa, on kiitellyn Antonio Forcione Quartetin jäsen ja soittaa lisäksi mm. The Adriano Adewale Groupissa sekä Thomsonin itsensä perustamassa ensemblessa, jonka muusikot tulevat Walesista, Brasiliasta, Kolumbiasta, Suomesta ja Australiasta.

www.soundcloud.com/ilkka-heinonen
www.facebook.com/IlkkaHeinonenTrio
https://www.youtube.com/user/ilheinon

Toimintamuodot
Yhtye/kuoro