Hyperborea

Ota yhteyttä:

Hyperborea
Paula Susitaival
Yleiskuvaus

Hyperborea koostuu neljästä taitavasta, monessa liemessä mairnoidusta nuoren polven pelimannista. Kaikilla on kokemusta lukemattomista yhtyeistä ja produktioista, soittotyyleistä maailman eri kolkilta ja festivaaleilta ympäri Eurooppaa.

Hyperborean musiikissa sen soitannollisiin tavaramerkkeihin - mehevään svengiin ja konstailemattomaan meininkiin - kietoutuu eeppisten perinneteemojen lumo. Yhtye tulkitsee polkkia, sottiiseja ja polskia tyrmäävän tanssittavalla otteella omien sävellysten lomittuessa juurevasti perinteisen materiaalin sekaan. Ohjelmistoon kuuluu myös joukko taiten valittuja ja tunteella tulkittuja lauluja.

Yhtye on toiminut nykyisessä kokoonpanossaan vuodesta 2002 lähtien ja konsertoinut lukuisilla kotimaisilla kansanmusiikkiareenoilla sekä ulkomailla, mm. Sveitsissä syksyllä 2005, Hollannissa ja Belgiassa 2006 sekä Virossa ja Irlannissa 2007. Yhtye valittiin Kaustisen vuoden yhtyeeksi vuonna 2006, ja samana vuonna julkaistu "Semmosta" oli yksi viidestä ensimmäisestä Etno-Emma- ehdokkaasta.

Erityisosaaminen

Suomalainen pelimannimusiikki erityisen tanssittavasti ja svengaavasti tulkittuna!

Julkaisut, teokset ym.

Perinnearkku, CD, 2004
Semmosta, CD, 2006

Kokoonpano

Piia Kleemola: viulu, alttoviulu, kantele, laulu
Antti Paalanen: 1- ja 2- rivinen haitari
Petri Prauda: cittern, mandoliini, säkkipilli, laulu
Paula Susitaival: viulu, avainviulu, laulu

Musiikki-/tanssityylit

Suomalainen pelimannimusiikki.

Esiintymisvalmius

Kaikki mahdolliset tilaisuudet, joihin yhtyeen esittämä musiikki sopii.

Toimintamuodot
Yhtye/kuoro