Hollolan Nuorisoseura ry

Ota yhteyttä:

Hollolan Nuorisoseura ry
Aimo Hentinen
Yleiskuvaus

Hollolan Nuorisoseura ry on vuonna 1901 perustettu yhdistys, jonka päätoimialoja ovat nuorisotyö, kansantanssi ja -musiikki, kansainvälinen yhteistyö sekä näytelmätoiminta. Toiminnan lähtökohtana ovat ihmisten toiveet ja tarpeet, mukaan voi tulla niin lapset, nuoret kuin aikuisetkin, mikä mahdollistaa sukupolvien välisen vuorovaikutuksen ja takaa toiminnalle jatkuvuuden. Toimintojen sisällöissä lapset ja nuoret ovat etusijalla. Hollolan Nuorisoseura ylläpitää yli 100 vuotta vanhaa, mutta hyväkuntoista, toimitalo Kukkoa Hollolan Kukonkoivussa.

Hollolalaiset ovat viimeisen 30 vuoden aikana osallistuneet lukuisille kansainvälisille folklorealan festivaaleille eri puolilla maailmaa. Vieraita on vuosittain vastaanotettu useista maista ja maanosista. Hollolan Nuorisoseura on noussut viimeisten 30 vuoden aikana maan johtavien kansantanssin ja -musiikin kasvattajaseurojen joukkoon. Jatkuvan kiinnostuksen aiheena on ollut Hollolan Nuorisoseurassa tehdyn nuoriso-kasvatustyön hyvät tulokset. Yhteistyötä on tehty Etelä-Hämeen Nuorisoseurojen Liiton, Suomen Nuorisoseurojen Liiton, Kalevan Nuorten Liiton ja Folklore Suomi Finland ry:n kanssa.

Hollolan Nuorisoseura toteuttaa HOLLO JA MARTTA Hollolan kansainvälinen kansantanssi- ja musiikkifestivaali - International Folklore Festival Hollola, Finland loka-marraskuun vaihteessa. Festivaalin yleistavoitteena on kehittää yhdistystä nuoriso-, kulttuuri-, sivistys- ja liikuntaseurana. Tapahtuman sosiaalinen luonne tulee tuottamaan iloa ympäristölle, konserttitarjonta ulotetaan päiväkoti-ikäisistä vanhuksiin.

Toimintamuodot
Yhdistys