Hiite

Ota yhteyttä:

Hiite
Matti Hakamäki
Yleiskuvaus

Hiite on vuonna 2006 perustettu kansanmusiikkiyhtye, jonka ohjelmisto pohjautuu suomalais-ugrilaisten kansojen perinteeseen. Yhtyeen musiikkia on luonnehdittu minimalistiseksi mutta sävyiltään rikkaaksi ja monipuoliseksi. Hiite koostuu neljästä ammattikansanmuusikosta ja kansanmusiikin opettajasta.

Erityisosaaminen

Arkaainen musiikki sekä improvisaatio. Kaikki yhtyeen jäsenet toimivat myös soiton- ja laulun opettajina.

Julkaisut, teokset ym.

Maammo (2009, cd-levy)

Kokoonpano

Anne-Mari Hakamäki: laulu, jouhikko
Matti Hakamäki: laulu, kantele
Kirsi Ojala: laulu, puusarvi, härjedalspipa, mänkeri, tenorinokkahuilu, jouhikko, puukalistimet
Sanne Tschirpke: laulu, härjedalspipa, paimensoittu, tenorinokkahuilu, low D whistle, munniharppu, lehmänkellot

Musiikki-/tanssityylit

Yhtye esittää perinteisiä, pääosin arkistonauhoilta poimittuja lauluja ja soitteita. Hiite pyrkii ymmärtämään ja toteuttamaan arkaaisen musiikin lainalaisuuksia. Soittoon ja lauluun kuuluu myös kulloinkin kyseessä olevaan musiikkikulttuuriin perehtyminen. Perinteestä löydettyjä elementtejä toisaalta vaalitaan pieteetillä, mutta toisaalta yhdistellään ja sovelletaan rohkeasti. Ohjenuorana yhtyeellä on enemmänkin muinaismusiikin hengen kuin kirjaimen toteuttaminen, mikä mahdollistaakin myös uuden ”arkaaisen” musiikin säveltämisen. Hiitteen ohjelmistosta löytyy kappaleita mm. Suomesta, Karjalasta, Inkeristä ja Virosta.

Esiintymisvalmius

Yhtye on omimmillaan akustisissa tiloissa (tuvissa, konserttisaleissa jne.), mutta esiintyy mielellään myös äänentoiston kanssa. Hiite tekee myös lapsille ja nuorille tarkoitettuja konserttikokonaisuuksia, jotka sisältävät mm. soitinesittelyä ja arkaaiseen musiikkiperinteeseen perehdyttämistä.

Toimintamuodot
Yhtye/kuoro