Espoon Pelimannit - Esbo Spelmanslag

Ota yhteyttä:

Espoon Pelimannit - Esbo Spelmanslag
Maarit Aarvala
+358-40-5161101
Yleiskuvaus

Espoon pelimannit - Esbo spelmanslag on hyväntuulinen ja edustava pelimanniorkesteri Espoosta, jonka svengaava soittotyyli tunnetaan pääkaupunkiseudun ulkopuolellakin. Erityisen kysytty yhtye on monien tapahtumien tanssiorkesterina, ja tunnelma on katossa viimeistään silloin, kun orkesterin uusi laulusolisti Elina Sauri astuu orkesterin eteen. Perinteisen ja vauhdikkaan pelimanni- ja tanssimusiikin lisäksi orkesteri soittaa myös vanhoja salonkitansseja. Yhtyeen soittimisto käsittää koko pelimannimusiikin tärkeimmät instrumentit. Tahtia antavat lukuisat viulut, harmonikat, klarinetti, mandoliinit, kitarat, kontrabassot ja rummut. Soittajia orkesterissa on n. 20, mutta tarvittaessa keikalle lähtee pienempikin kokoonpano. Uudet soittajat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan! Edellytämme soittajiltamme soittimen perushallintaa ja nuotinlukutaitoa. Yhtyeemme sointi syntyy pelimanniorkesterin soittimista!
Espoon pelimannit on osallistunut pelimanniyhtyeiden Suomenmestaruuskilpailuihin vuosina 2005 ja 2007. Molemmilla kerroilla yhtye valittiin sarjansa parhaimmaksi pelimanniyhtyeeksi. Yli 30-vuotisen historiansa aikana orkesteri on osallistunut lukuisiin levytyksiin, mutta oman ensimmäisen CD-levyn ”Tanssitaanko? – Får jag lov?” yhtye julkaisi v. 2005. Vuonna 2012 Esbo hembygdsföreningen myönsi Espoon Pelimanneille Pro Cultura Esbo -mitalin arvokkaasta työstä kansanmusiikin hyväksi Espoossa. Esbo spelmanslag on alunperin perustettu Espoon Työväenopiston ruotsinkileisessä Arbiksessa, jonka alaisuudessa se toimii edelleenkin. Kesällä 2013 yhtye on rekisteröitynyt omaksi yhdistyksekseen, jonka nimenä on Musiikkiyhdistys Espoon pelimannit ry - Musikförening Esbo spelmanslag rf. Orkesterin taiteellisesta tasosta vastaa musiikin maisteri Pekka Pentikäinen, ja muista juoksevista asioista Maarit Aarvala ja Kirsi Jaakkola.

Julkaisut, teokset ym.

Yhtye esiintyy useilla levyillä, viimeisin julkaisu cd-levy "Tanssitaanko? - Får jag lov?" 2005. Yhtyeen jäsenten sävellyksiä ja sovituksia julkaistu eri nuottivihoissa.

Kokoonpano

Viuluja, haitareita, klarinetti, mandoliineja, kitaroita, kontrabassoja ja rummut

Musiikki-/tanssityylit

Pelimannimusiikki ja vanha tanssimusiikki sekä vanhat tanssit.

Esiintymisvalmius

Tanssit, häät, erilaiset juhlatilaisuudet.

Toimintamuodot
Yhdistys
Yhtye/kuoro