BLINK

Yleiskuvaus

Blink -yhtyeessä kohtaavat toisensa neljä osaavaa kansanmuusikkoa viidestä eri maasta: Blink esittää pohjoismaisista traditioista ammentavaa musiikkiaan kahden jousisoittimen ja laulun voimin, omalla näkemyksellään, avoimuudella, lämmöllä ja huumorilla. Pohjoismaiset tanssimusiikkitraditiot ja kansanlaulut sekoittuvat yhteen ja saavat uusia sävyjä yhtyeen intuitiivisessa otteessa. Ne toimivat myös inspiraationa yhtyeen jäsenten omille sävellyksille. Yhteissoitossa on herkkyyttä ja voimaa, instrumentit vaihtavat sovituksissa tasapuolisesti rooleja ja musiikki elää ja vahvistuu soittajien ja yleisön välillä.

Vuonna 2009 aloittanut nykykansanmusiikkiyhtye on ehtinyt esiintyä mm. Tanskassa Odense Folk Music festivaalilla sekä Nordtrad -konferenssissa Riikassa. Keväällä 2011 yhtye konsertoi Vossa Jazz -festivaalilla Norjassa sekä FolkBaltica -festivaalilla Saksassa, sekä tekee kiertueen Pohjoismaissa, Belgiassa ja Virossa kesällä 2011.

Erityisosaaminen

Pohjoismaiset tanssi- ja laululajit, groove, improvisaatio sekä emansipaatio.
Spiikkausmahdollisuus suomeksi, ruotsiksi, tanskaksi, norjaksi, viroksi ja englanniksi.

Julkaisut, teokset ym.

Blinkin ensimmäinen levy julkaistaan keväällä 2011 ja sen taiteellisena tuottajana on Maria Kalaniemi. Mukana on omia sävellyksiä joiden rinnalla kuullaan omilla mausteilla höystettyä traditionaalista tunnelmointia Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Tanskasta ja Virosta.

Kokoonpano

Yhtyeen neljä jäsentä ovat Tanskasta/Norjasta, Ruotsista, Virosta ja Suomesta,
ja he opiskelivat pohjoismaisten musiikkikorkeakoulujen välisessä Nordic Master in Folk Music –koulutusohjelmassa vuosina 2009-2011.

Emilia Amper (SE) - avainviulu, laulu
Lotta Hagfors (FI)- laulu, udu, cajon, melodika, kantele
Jullie Hjetland Jensen (DK/NO) - laulu, autoharp
Johanna-Adele Jüssi (EE) - viulu, laulu

Musiikki-/tanssityylit

Omat kansanmusiikkivaikutteiset sävellykset, slängpolska, runolaulu, singer-songwriter, polkka, balladi, labajalg, tango

Esiintymisvalmius

Festivaalit, klubit, kirkot
koulut (myös workshopit)

Toimintamuodot
Yhtye/kuoro