Arto & Antti Järvelä

Ota yhteyttä:

Arto & Antti Järvelä
Arto Järvelä
+358-50-5961640
Yleiskuvaus

Arto & Antti Järvelä

Järvelän serkukset Kaustiselta musisoivat vaihteeksi duona. Suvussa kulkeva musikaalinen
virus on Johannes-faarin puolelta kulkeutunut jo hänen isoisänsä Juho Järvelän (1794-1837) pelimanniajoista.
Martta-mummun (os. Kentala) puolelta on musikaalisuusgeenejä yhtälailla, suvun ensimmäinen tunnettu pelimanni oli Juho Wirkkala joka sai viiden markan sakon soitettuaan viulullansa tansseja Kaustisella eräänä sunnuntai-iltana 1726.

Kasvaminen perinteisen musiikin keskellä kasvattaa kunnioittamaan perinteitä ja historiaa.
Perinteen suuresta sammiosta ammentavat myös Arto ja Antti. Keskiössä on luonnollisesti Pohjanmaa ja sen lukuisien mestaripelimannien musiikki joka on ollut käytössä tanssi- ja hääseremonioissa aina näihin päiviin asti. Duon versiot Arton sävellyksistä ovat luontaista jatkumoa tämän päivän kansanmusiikkiin.
Serkusten esiintymismatkat ja jamittelut ulkomailla ovat maustaneet musiikkia mutta kuultavissa on selvästi heidän juurensa Järvelän kylän perinteikkäässä musiikissa.

Arto ja Antti ovat tuttuja nimiä lukuisista yhtyeistään ja serkukset ovat myös kysyttyjä suomalaisen perinteen opettajia ulkomailla. Arton yhtyeitä ovat mm. JPP, Nordik Tree, Pinnin Pojat, Maria Kalaniemi, Erik Hokkanen & Lumisudet ja Arto esiintyy paljon myös soolona. Antti tunnetaan yhtyeistänsä Frigg, JPP, Baltic Crossing, Troka ja Kings of Polka.

Erityisosaaminen

suomalainen ja pohjoismainen kansanmusiikki

Julkaisut, teokset ym.

CD 'Os fera liluli' (OArtCD8) 2013

Kokoonpano

Arto - fiddle
Antti - guitar, fiddle

Musiikki-/tanssityylit

perinteinen ja luistelu

Esiintymisvalmius

kaikki käy

Toimintamuodot
Yhtye/kuoro