5/5

Ota yhteyttä:

5/5
Sampsa Kujala
0504007231
Yleiskuvaus

5/5

Kun esittelytekstissä mainitaan että musiikissa kuuluu niin etelä kuin länsikin, nälkäinen yleisön edustaja ajattelee niiden välissä olevaa lounasta. Huti! Lounais-Suomeen aiheemme yhdistää ainoastaan 2012 Koskisfolk-festivaalilla tapahtunut spontaani jamitilanne, josta hedelmöittyi ja ajan saatossa kasvoi kansanmusiikkiyhtye 5/5.

Upouusi sekapohjalainen bändi kurkistaa kutsuvasti Suomineidon helman alta, houkutellen sinne seurakseen Ameriikan syvän etelän kurttuisat blues-ukot ja siniruohoa sirpillään huitovat appalakkipäiset emännät. Vuorossa on uudet jamit. Lännen kultaraitilla helma heilahtaa.

Kiirehdi iloitsemaan oi kuulija, kukaan meistä ei nuorene. Ihmiskuntaa yhdistävä tekijä on kurttu - kenellä ennemmin, kenellä myöhemmin. Eteläpohojalaasen lakeuren sointi kiirii valtameren taa ja takaisin. Turhaan ei neito nuori (incognito) ole luonnehtinut yhtyettä lausuen - musiikkia heinänkorsi suussa ja taivas pään päällä, tekee mieli heiluttaa tissejä hanurin tahtiin!

(Teksti: Ville Kangas)

Erityisosaaminen

Hyvä mielen luominen!

Kokoonpano

Arttu Mäkelä (fingerstyle- ja komppikitara) on muusikko, säveltäjä ja kitaransoiton opettaja. Mäkelä soittaa myös Pöläkkä-yhtyeessä.

Lauri Kotamäki (2-rivinen haitari) on haitaritaiteilija, säveltäjä ja hitsaaja. Kotamäki soittaa myös yhtyeissä Haka ja Alavuden kaksriviset.

Tapio Miettinen (mandoliini) on multi-instrumentalisti. Hän opiskelee Keski-Pohjanman konservatoriossa pääsoittimenaan 2-rivinen haitari. 

Sampsa Kujala (kontrabasso) on kulttuurituotannon opiskelija, joka soittaa myös yhtyeissä, Haka, Folkpolis, Näppärit ja Maltti

Miia Palomäki (viulu) on kansanmusiikin opiskelija, joka soittaa myös yhtyeissä Haka ja Alavuden kaksriviset.

Musiikki-/tanssityylit

Kaikki!

Esiintymisvalmius

Festivaalit, klubit, vanhat hirsitalot, yritykset ja lähes kaikki mahdolliset muutkin paikat!

Toimintamuodot
Yhtye/kuoro