Zäpämmät-duon levynjulkaisukonsertti ja MMK 40 juhlajamit

31.10.2019 klo 19 , Mascot Bar & Livestage, Neljäs linja 2

Zäpämmät julkaisee ensilevynsä Etnosoi! festivaaleilla. Marjo Smolander (kantele, laulu) ja Pauliina Kauppila (lyömäsoittimet, laulu) innostuivat erilaisista tavoista lähestyä omia instrumenttejaan ja omaa ääntään, ja niin sai äänensä kuuluville Zäpämmät. Duon luonteessa on vähän kainoa kesätyttöä, mutta myös rohkeasti paasaavaa naista. 

Zäpämmät-duon ohjelmisto koostuu kappaleista, jotka soivat vahvasti suomalaisesta kansanmusiikista ammentaen ja yhdistyvät sangen persoonallisesti senegalilaisiin, malilaisiin, afro-kuubalaisiin ja flamencon musiikillisiin elementteihin. Duon teemana on jo pidempään ollut naisten ja tyttöjen tarinat ja oikeudet: tuoda kuuluville musiikin kautta vaienneita ja vaiennettuja ääniä, sekä paljastaa ja tuoda tarkasteluun myös yhteiskunnan sukupuolittuneita rakenteita.

Marjo Smolander, kantele-griootti, on juurtunut  musiikillisesti suomalaiseen kansanmusiikkiin, mutta hänen tarinankerronnan puunoksat ojentuvat vahvasti myös länsiafrikkalaiseen musiikkiin.

Pauliina Kauppila on monipuolinen lyömäsoittaja, jonka intohimona on löytää erityisiä lyömäsoitinyhdistelmiä ja kutoa näistä vahvaa, mutta herkkää ja tilaa antavaa rytmipalttoota.

Levynjulkaisukonsertissa Zäpämmät duolla on vieraana malilainen Tuareg -kitaristi Ahmed Ag KaedyMaarika Autio (balafon, laulu) ja Satu Lankinen (haitari, jouhikko, laulu).

www.zapammat.com

Konsertin järjestää Maailman musiikin keskus.

MMK 40 Juhlajamit

N. klo 20.30-23.00


Etnosoi! festivaalia järjestävän Maailman musiikin keskuksen toiminnan ytimessä ovat eritaustaiset muusikot Suomessa. Etnosoi! festivaalin ohjelmistoon on vakiinnuttanut paikkansa myös vapaamuotoiset jamit, missä muusikot pääsevät kohtaamaan toisia muusikoita, taustasta riippumatta. Etnosoi! jamit tuo eritaustaiset muusikot yhteen. Tänä vuonna jamitellaan kunnolla, sillä jamien erityisteemana on Maailman musiikin keskuksen pitkä 40 vuoden ikä. Jamit toteutetaan yhteistyössä Taideyliopiston Sibelius Akatemian GLOMAS-koulutusohjelman opiskelijoiden kanssa.