WAO

20.7.2017 klo 18:00–20:30, Monitoimitalo, Rautavaara, Pohjois-Savo

18.00 Vastahankaan - Jan Johanssonin esittämä laulu- ja runopitoinen näytelmä Vilho Ollikaisesta.
19.15 WAO - konsertti Vilho Ollikaisen lauluja.

WAO perustettiin 2015 vaalimaan Ullattilaisen kansantaiteilija Vilho Akseli Ollikaisen (1934-98) perintöä. Vilho syntyi Siilinjärvellä, josta muutti kahden vuoden vanhana Rautavaaraan ja sieltä 15 vuotiaana Hakkaksen kylään Pohjois-Ruotsiin (Norrbotten).
Myöhemmin Vilho asettui pieneen Ullatin kylään jossa viljeli maatilaansa, kirjoitti runoja ja lauluja sekä maalasi. Vilhon henkinen perintö sisältää lukuisia muistiinmerkittyjä lauluja, virsiä, runoja, mietteitä, piirrustuksia, valokuvia ja veistoksia. Vilhon runo- ja laulukielinä olivat suomi, ruotsi sekä meänkieli. Vilhon tunnetuimpia lauluja ovat Kuppari, sekä Sälli se loikki (Vandringsman).
WAOn jäsenillä on läheinen suhde Vilhon musiikkiin, osa on työskennellyt hänen kanssaan ja osa aina ihaillut hänen tinkimätöntä taidettansa. Vilho Ollikaisen perintö satoine lauluineen ja runoineen on loppumaton lähde. Sieltä WAO ammentaa parhaita paloja ja laulujensa kautta Vilho Ollikaisen perintö elää vahvana edelleen.
WAO koostuu Pohjois-Ruotsin tunnetuista pelimanneista jotka vaikuttavat mm. J.P. Nyströms ja Jord -orkestereissa. Suomea edustaa monista kansanmusiikkiyhtyeistään tuttu Arto Järvelä.
WAOn ensimmäinen Vilhon lauluja sisältävä CD ilmestyy kesällä 2017 ja ensi-iltansa saa myös WAO haitaristi/laulaja Jan Johanssonin näytelmä Vilho Akseli Ollikainen - Vastahankaan.
" Olen ihminen - ja sellaisena minua on tarkasteltava". Ollikainen, Vilho - runoilija 102.

WAO:
Susanne Rantatalo - laulu
Jan Johansson - laulu, haitari, huuliharppu
Arto Järvelä - viulu, kantele, laulu
Markus Falk - harmooni, viulu, 2-rivinen haitari, laulu
Göran Eriksson - kontrabasso, viulu, laulu

Jukka Korkalainen 0505603998