VILDÁ & Áššu, tuplajulkkarit

Torstaina 4.4.2019, G Livelab, Yrjönkatu 3 00120 Helsinki

Kaksi kovaa saamelaismusiikin tekijää julkaisevat debyyttilevyn samana päivänä. VILDÁn ja Áššun yhteiset levynjulkkarit G Livelabissa!

VILDÁn musiikki on uniikki yhdistelmä mystisiä joikuja, svengaavia rytmejä ja improvisaatiota. Vaikutteita ammennetaan saamelaisten vahvasta yhteydestä luontoon, nykypäivän popmusiikista sekä suomalaisesta kansanmusiikista. Hildá Länsmanin vaikuttavat joiut ja Viivi Maria Saarenkylän ilmeikäs harmonikka luovat dialogin, joka tempaisee kuulijan matkalle pohjoisen tuntureille, Saamenmaan tuulien tuiverrukseen - tyttömäisellä charmilla.
VILDÁn esikoisalbumin Vildaluodda - Wildprint julkaisee konserttipäivänä 4.4.2019 Bafe’s Factory.

Hildá Länsman – joiku, laulu, kehärumpu
Viivi Maria Saarenkylä – harmonikka, efektit

Áššu
Ulla Pirttijärven uusi kokoonpano Áššu luottaa perinteiseen joikuun. Ulla Pirttijärvi joikaa sukulaisistaan, läheisistään ja kotikylistään Utsjoesta ja Angelista. Norjalaiset Olav Torget ja Harald Skullerud täydentävät trion kielisoittimilla ja perkussioilla.
Yhtyeen ilmaisu ulottuu avarasta maalailusta ja minimalistisesta herkkyydestä iskeviin rytmeihin. Inspiraatiota on haettu länsiafrikkalaisesta traditiosta, mikä on vaikuttanut instrumentaatioon ja ainutlaatuiseen soundiin. Debyyttialbumin Áššu (Hiillos) julkaisee konserttipäivänä 4.4. 2019 Bafe’s Factory. Ensimmäinen single Vulleš Heaika julkaistiin saamelaisen kansallispäivänä 6.2.2019.

Ulla Pirttijärvi: (FI): joiku
Olav Torget (NO): Baritonikitara, öljykanisterikitara, konting-luuttu
Harald Skullerud (NO): Perkussiot, kalimba, harmoni

https://www.facebook.com/events/756096774775205/?active_tab=about
https://www.facebook.com/duovilda/
https://www.facebook.com/%C3%81%C5%A1%C5%A1u-1975862579175847/