Tuuletar & Antti Paalanen, tuplajulkkarit

Torstaina 30.5.2019 klo 20, Tavastia-klubi, Urho Kekkosen katu 4-6 00100 Helsinki

To 30.05.2019 @ Tavastia-klubi
TUULETAR, Antti Paalanen
Ovet klo 20:00
Liput alk. 16 € / Ovelta 18 €, mikäli jäljellä
K-18

Tuuletar on noussut viime vuosina huimaan kansainväliseen menestykseen. Yhtyeen monitaitoiset laulajat luovat äänillään mielenkiintoisen musiikillisen maailman, jossa eksoottiset äänenkäyttötavat, iskevät beatbox-rytmit ja vahva yhteissointi leikkivät riehakkaasti keskenään. Yhtyeen sävellyksissä kohtaavat suomalainen kansanperinne, globaalit musiikilliset vaikutteet ja urbaani nykymusiikki.

Tuulettaren odotettu kakkosalbumi Rajatila (Borderline) ilmestyy Bafe's Factorylta helatorstaina 30.5.2019 ja levyn tuottajana toimii jouhikkopunkin suunnannäyttäjä ja suomalaisen folk-skenen enfant terrible Pekko Käppi. Ensimmäinen single Valtaaja julkaistiin helmikuussa. Single sai ensiensiesityksensä tammikuussa Tavastialla Etnogaalassa, jossa Tuuletar myös palkittiin Vuoden kansainvälistyjä -palkinnolla. Palkinto ei tullut suotta: Viime aikoina Tuuletar on esiintynyt suurilla festarilavoilla muun muassa Japanissa, Taiwanissa, Unkarissa, Espanjassa, Saksassa ja Intiassa. Kesän 2018 tähtihetkiä olivat esiintyminen Songlines Encounters- ja WOMAD-festivaaleilla Iso-Britanniassa.

*********************************
Kansanmusiikin sielun veljeksi tituleerattu haitaristi Antti Paalanen on keikkaillut viime vuosina sooloartistina laajaasti ulkomailla. Hänen soolokonsertteja on kuultu viime vuosien aikana mm. Japanissa, Kanadassa, Venäjällä, Ranskassa, Sveitsissä, Itävallassa, Alankomaissa, Virossa sekä Pohjoismaissa.

Antti Paalasen hurjan musiikin välineinä ovat suomalaisesta kansanmusiikista tutut vähäriviset hanurit. Perinteestä innoituksensa saaneena Paalanen on kuitenkin luonut täysin oman musiikkimaailmansa, jossa tradition syrjäyttää transsinomainen minimalismi sekä modernin äänitekniikan hallittu ja oivaltava käyttö. Paalasen edellinen soololevy Meluta (2014, Rockadillo/Westpark) esitteli paitsi virtuoosimaisen hanuristin, myös hahmon, joka huutaa haitarilleen, potkii lattiaa, hakkaa paljetta ja puuskuttaa kuin raivopäinen härkä. Paalasen komennossa haitari on kuin joka solulla elävä ja hengittävä transsitanssikone. Paalanen oli ehdolla Meluta -sooloalbumin teoksillaan vuoden 2016 Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnon sekä vuoden 2015 Teosto-palkinnon saajaksi. Tavastialla juhlistetaan Paalasen neljännen soololevyn julkaisua.

https://www.facebook.com/events/395479084594394/
https://tuuletar.com/
https://www.anttipaalanen.com/

laura@saurabooking.com