Suussa suloa voita - kolme kuoroa kohtaa

Tiistaina 17. joulukuuta 2019 klo 19.00 – 20.30, Kulttuuritalo Laikku, Keskustori 4, 33100 Tampere

Laikun musiikkisalissa raikuu kun kolme kuoroa käynnistää yhteistyönsä.

Yksi kuoroista on Tellus, reilun kymmenen vuoden ikäinen naiskuoro, joka toteutti vuosina 2018-2019 Susinartut: 1918 naisvankien laulut elävät -konserttikiertueen. Tellus on kantaesittänyt lukuisat määrät johtajiensa säveltämää musiikkia ja se tunnetaan heittäytyvästä ja räiskyvästä esiintymisestään. Tellus on osa Ahjolan kansanopistoa.

Kaksi muuta kuoroa on tänä syksynä Musiikkikoulu Uulun helmoihin perustettuja kuoroja, joissa molemmissa on kansanmusiikin, maailmanmusiikin ja improvisaation painotus. Toinen kursseista on Ammattimaiset aamuäänet, jossa on hyvin kokeneita musiikin moniottelijoita. Se on muotoutumassa villiksi leikkikentäksi, jossa opetellaan yhteisiä työkaluja mutta annetaan jokaisen jäsenen intohimon virrata vapaana.
Sekasunnuntai on kuoro, jossa vielä kokemattomampikin laulaja pääsee luomaan uutta ja kokemaan esimerkiksi kollektiivisen säveltämisen riemua. Kuorossa sovitetaan yhdessä, kirjoitetaan laululyriikkaa ja herätellään kehoa esiintyjäksi ja tarinankertojaksi.

Kuorot esiintyvät myös yhdessä ja improvisoiden joten tämä show on ainoa laatuan. Tästä käynnistyy yhteistyö jota voi tulla ensi syksynä kuulemaan muun muassa Seitsemisen kansallispuistoon.

Kirsikkana kakussa esiintyy yhdysvaltalainen tuore tuleva kanteletaiteilija Sofia King.

Kuoroja johtaa Petra Poutanen-Hurme

Tapahtuma on ilmainen ja väliajaton.
Ovet avataan klo 19.00.
Paikka: Laikun Musiikkisali, 2 kerros.

Tulethan tuoksuttomana.