Riihi-iltamat 2019: Aino & Miihkali

14.8. klo 19, Taavettilan riihi, Seminaarinkatu 15, Jyväskylä

Kanteleensoittaja Aino Ruotasen uniikin, rytmisen soittotavan, ja Miihkali Jaatisen taiturimaisen kitarismin yhdistelmä vievät mukanaan mielikuvitukselliseen maailmaan, jossa kielet helisevät, eikä rytmeissä säästellä. Kanteleella live-loopatut rytmikudokset toimivat tämän kahden muusikon orkesterin biitteinä, joiden päälle rakentuvat laulut ja improvisaatiot kommentoivat maailmaa monitasoisella tavalla. 

 

Aino & Miihkali esiintyi 2018 ympäri Suomea ahkerasti 26 konserttia käsittäneellä kiertueellaan "Outside the Box", sekä julkaisi ensimmäisen singlensä "Siri's Runaway". Yhtyeen debyyttialbumi julkaistaan kesän 2019 lopulla. Tuoreen duon jäsenet ovat vuosien varrella olleet mukana monenlaisissa musiikillisia seikkailuissa, mm. yhtyeissä: Uniruukki, Afrotysonia, Paleface & Huolestuneet kansalaiset ja Hullut Hattuset.

 

"Duon musiikki on kiinnostavaa kuunnella ja katsoa; kuulija pääsee seuraamaan kappaleiden monipuolisten liveloopattujen komppien rakentumista, ja sitä kuinka kanteleesta löytyy mitä hauskimpia perkussioita. Yhteissoitto on intensiivistä ja vie kuulijan mukanaan tarinoihin, joissa ollaan pyöräretkellä Tanskan pikku kylissä, metsästetään iPhonesta karannutta Siriä, ja etsitään ja löydetään mielenrauhaa."

 

Aino Ruotanen - Kantele & Laulu (www.ainoruotanen.com)

Miihkali Jaatinen - Kitara & Laulu (www.miihkali.fi)

 

www.facebook.com/ainomiihkali

http://ainoruotanen.com/fi/yhtyeet/ainomiihkali/

https://www.youtube.com/watch?v=b0bAgooXiOY

 

Tervetuloa! 

 

--------------------------------

 

INFO:

 

Riihi-iltamat 2019 on Kulttuuriyhdistys Karkee ry:n 11. kertaa järjestettävä konserttisarja, jossa kuullaan mielenkiintoista kansanmusiikkia ja folkia monesta tulokulmasta käsin.

 

Taavettilan riihi (Seminaarinkatu 15)

Liput ovelta 10/8€ klo 18.30 alkaen (HUOM! vain käteinen.)

Esitys alkaa klo 19.00

 

Kesto n. 60min.

 

Ennakkovarauksia voi tiedustella sähköpostilla kulttuuriyhdistyskarkee@gmail.com konserttia edeltävään iltaan saakka.

 

RIIHI-ILTAMAT 2019:

 

14.8. Aino & Miihkali

21.8. Holopainen / Ojajärvi

28.8. Slack Bird (trio)

4.9. Lauluyhtye Veshtitsi