Rahvaanmusiikin kerho: Zäpämmät/LempiLempi

17.09.2020 klo 21, Kultturitalo Telakka, Tampere

Arvon rahvas!
Onko jo ikävä? Jos ei meitä, niin ainakin kansanmusiikkia? No meillä ainakin on ikävä teitä ja livemusiikkia! Asia saadaan korjattua, sillä tällä hetkellä näyttää siltä, että Rahviksen ensimmäinen klubi-ilta on turvallista ja mahdollista järjestää. Eli pistä kalenteriisi nyt heti, että torstaina 17.9. klo 21 pitää olla Telakalla. Telakan henkilömäärä klubi-iltana on 90 henkeä, joten teemme digiloikan ja myymme lippuja ennakolta internetissä Lippu.fi kautta välttääksemme ruuhkaa illan aikana. (Linkki tulossa) Hurjaa!
Klubi koostuu tällä kertaa kahdesta ainutlaatuisesta duosta. Alkuillan musiikista vastaavat Zäpämmät: Marjo Smolanderin ja Pauliina Kauppilan muodostama duo. Heidän musiikissaan törmäilevät toisiinsa eri mantereiden musiikilliset vaikutteet. Zäpämmien keikalla kuulet niin laulua, kanteletta kuin lyömäsoittimiakin. Illan toinen duo on kitaran, viulun, laulun ja jouhikon kanssa musisoiva LempiLempi kaksikko. Tällä kertaa he saapuvat Tampereelle Suomen Kansanmusiikkiliiton kiertueyhtyeenä. Duon esityksissä näkyy ja kuuluu heidän rakkautensa musiikkiin - sekä toisiinsa. Intiimiä tunnelmaa luvassa siis!
Älä unohda Rahvaan jameja. Ne järjestetään tuttuun tapaan klo 18 Yhteisötila Kuulussa (Salhojankatu 42, 33500 Tampere). Oma soitin ja rutkasti kamu mieltä mukaan.
Huolehditaan toisistamme muistamalla käsihygienia ja turvavälit.
***
Rahvaanmusiikin kerho:
Zäpämmät
LempiLempi
Kulttuuritalo Telakalla (Tullikamarin aukio 3, Tampere)
to 17.9. klo 21
20.30 lipunmyynti
21.00 Zäpämmät
22.00 LempiLempi
liput 10€ / 5€
(alemmalla hinnalla opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, Rahviksen jäsenet)
***
Rahvaanmusiikin kerhon syksyn muut klubit:
to 15.10
to 19.11.
to 10.12.
***
ZÄPÄMMÄT
Zäpämmät on kahden naisen muodostama duo, jonka musiikissa kohtaavat eri mantereiden musiikilliset vaikutteet. Marjo Smolanderin ja Pauliin Kauppilan yhtyeen kappaleissa soi vahvasti suomalainen kansanmusiikki, joka yhdistyy persoonallisesti senegalilaisiin, malilaisiin, afrokuubalaisiin ja flamencon musiikillisiin elementteihin. Zäpämmien laulu johdattaa kuulijat kauniiden ja rosoisten laulujen äärelle. Marjo soittaa yhtyeessä myös suomalaista konserttikanteletta, Pauliinan soitinten löytyessä hänen eksoottisesta lyömäsoitinkokoelmastaan.
Marjo Smolander, laulu ja kantele
Pauliina Kauppila, laulu ja lyömäsoittimet
***
LEMPILEMPI
LempiLempi on ikkuna muinaisuuden ja nykyisyyden välillä. Päivi Hirvosen ja Tero Pajusen duo improvisoi, luo uutta, kokeilee mahdottomia ja kertoo tarinoita. Duo saa innoituksen sävellyksiinsä ja sanoituksiinsa kansanmusiikista ja folkista, joista pyyhitään pölyt pois rohkealla näkemyksellä ja väkevällä kädellä. He uskaltavat heittäytyä tuntemattomaan ja palata sieltä jälleen tuttuun. LempiLempi valloittaa yleisönsä läsnäolollaan sekä energisellä ja taidokkaalla soitollaan. Duon esityksissä näkyy ja kuuluu heidän rakkautensa musiikkiin – sekä toisiinsa.
Päivi Hirvonen ja Tero Pajunen vaikuttavat duonsa ja sooloprojektiensa lisäksi mm. yhtyeissä Okra Playground ja Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu.
Päivi Hirvonen: viulu, laulu ja jouhikko
Tero Pajunen: kitara, laulu ja oktaaviviulu