Rahvaanmusiikin kerho: Miehemme Hiidellä, Maija Kauhanen

15.02.2018 klo 21, Ravintola Telakka, Tullikamarin aukio 3, Tampere

Miehemme Hiidellä on näyttelijän ja muusikon yhteinen näyttämöllinen leikki, jaettu uni ikiaikaisesta juhlasta.  Rakkauden, halujen, toiveiden, pelkojen ja muistojen kudelma.  Kuin elämä itse –  todellinen, mutta taru.

Hiisi on itämeren suomalaisten kansojen pyhä kultti- ja uhripaikka, pyhä lehto. Miehemme Hiidellä -teoksen tekstit ovat muun muassa Nils-Aslak Valkeäpäältä, Ari-Pekka Lahdelta, Henrik Ibseniltä sekä esi-isiltä ja äideiltä kansanrunouden muodossa.

Näyttelijä Jarkko Lahden ja muusikko Antti Paalasen yhteistyö alkoi Seinäjoen kaupunginteatterissa vuonna 2013 Riko Saatsen ohjaamassa näytelmässä Mies Maailman huipulta – Peer Gynt, jossa Lahti oli pääroolissa ja Paalanen muusikkona.

Jarkko Lahti työskentelee freelance näyttelijänä mm. Ruska Ensemblessä, jolta Suomen kansallisteatteri on tilannut näytelmätrilogian arktisista aiheista. Trilogian ensimmäinen osa, Nils-Aslak Valkepäästä kertova Áillohaš – Auringon poika sai ensi-iltansa Suomen Kansallisteatterin Omapohjassa helmikuussa 2014. Lahti oli pääroolissa Juho Kuosmasen ohjaamassa elokuvassa Hymyilevä mies, joka palkittiin Cannesin elokuvajuhlilla Un Certain Regard -esityssarjan pääpalkinnolla.

Antti Paalasen hurjan musiikin välineinä ovat suomalaisesta kansanmusiikista tuttu vähärivinen hanuri. Paalasen viimeisin sooloalbumi Meluta julkaistiin Rockadillon kautta vuonna 2014 ja Keski-Euroopassa Westpark levymerkin kautta 2015. Paalanen on ollut ehdolla Meluta-albumin teoksillaan vuoden 2015 Teosto-palkinnon saajaksi sekä vuoden 2016  Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnon saajaksi. Paalanen on valmistunut musiikin tohtoriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2015.

www.anttipaalanen.com
www.ruskaensemble.fi

https://www.kansanmusiikkiliitto.fi/kiertueyhtyeet-kevat-2018

https://www.facebook.com/rahvaanmusiikin.kerho/