Rahvaanmusiikin kerho: Duo Petri Hakala & Markku Lepistö / ENKEL

13.2. klo 21, Kulttuuritalo Telakka (Tullikamarin aukio 3, Tampere)

Arvon rahvas!

Helmikuu tulee rakkauden ja sokerin tuoksuisena ja niin myös Rahvaanmusiikin kerhon klubi-ilta! Tällä kertaa poljentoa Telakan kuuntelijoiden jalkoihin tarjoilee Duo Petri Hakala & Markku Lepistö haitarin ja mandoliinin kera. Heidän jälkeensä Etnogaalassakin ihastuttanut neljän hengen pelimannityttöbändi ENKEL saapuu ihastuttamaan kuuntelijansa. Tule siis ystävänpäivän etkoille kanssamme Telakalle 13.2. klo 21 ja ota ystäväsi mukaan.

*****

Rahvaanmusiikin kerho:
Duo Petri Hakala & Markku Lepistö
ENKEL
Kulttuuritalo Telakka (Tullikamarin aukio 3, Tampere)
to 13.2. klo 21

20.30 lipunmyynti
21.00 Duo Petri Hakala & Markku Lepistö
22.00 ENKEL

liput 10€ / 5€
(alemmalla hinnalla opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, Rahviksen jäsenet)

PS. Muistathan, että jäseneksi voi liittyä tai uusia jäsenkorttisi! Hinta on 15€/vuosi, myös kannatusjäsenyys on mahdollisuus 50€/vuosi! Jäsenenä halvemmalla hinnalla Rahviksen klubeille, opiskelijahintaiset edut Telakan tiskiltä klubi-iltoina ja muuta mukavaa!

PPS. Jamit jatkuvat tuttuun tapaan ennen klubeja, klo 18.30-20.30 Yhteisötila Kuulussa (Salhojankatu 42). Oma soitin mukaan ja jammailemaan!

*****

Rahvaanmusiikin kerhon kevät 2020:

to 13.2. Duo Petri Hakala & Markku Lepistö / ENKEL
LA 14.3. Poloneesiklubi: mm. MA Rouf, Ilo(iset) tytöt, Triijulla ym.
to 23.4. LempiLempi / TBA
LA 16.5. Valtakunnallinen kansanmusiikin ja kansantanssin päivä

***

DUO PETRI HAKALA & MARKKU LEPISTÖ

Petri Hakala ja Markku Lepistö ovat pitkän linjan kansanmuusikoita, joiden soittoa on soolotuotannon lisäksi kuultu lukuisissa koti- ja ulkomaisissa uuden kansanmusiikin yhtyeissä jo yli 30-vuoden ajan. 1990-luvun lopulla syntynyt Hakala & Lepistö duo sai alkunsa satunnaisissa jamisoitannoissa, joissa miehet huomasivat musiikilliset mieltymyksensä samanhenkisiksi.
Duon soitossa harmonikan, mandoliinin ja kitaran sointi muodostaa modernin ja täyteläisen kokonaisuuden, jossa perinteiset ja uudemmat tyylit sulautuvat hienovireisesti toisiinsa. Ohjelmistossa on sekä vanhoja suomalaisia viulu- ja haitarisävelmiä että duon omia kansanmusiikkihenkisiä sävellyksiä. Lepistön ja Hakalan virtuoosisessa musisoinnissa vahva suomalainen poljento saa lisäväriä ruotsalaisesta, irlantilaisesta, amerikkalaisesta ja kanadanranskalaisesta musiikista.
Duon kiitelty ensialbumi ”Pelimannien jäljillä” ilmestyi vuonna 2001 ja nykyään se kuuluu suomalaisen kansanmusiikkilevystön klassikoihin. Parhaillaan Hakala ja Lepistö työstävät uutta albumia ja toistaiseksi nimetön levy tulee sisältämään kokonaisuudessaan uutta, nimenomaan tätä kokoonpanoa varten sävellettyä materiaalia. Levy julkaistaan tammikuussa 2020 Folklandia-risteilyn yhteydessä.

Kiertuekokoonpano:
Petri Hakala: mandoliini, kitara
Markku Lepistö: haitari

www.markkulepisto.com/?page_id=276
https://youtu.be/frWqOTUw1DA

***

ENKEL

ENKEL on herkkä ja herskyvä pelimannityttöbändi, joka sai alkunsa spontaaneista lentokenttäjameista vuonna 2003. Yhtyeen ohjelmisto muodostuu perinteisistä hittikappaleista sadan vuoden takaa sekä yhtyeen jäsenten kansanmusiikkipoljentoisista sävellyksistä. Musiikillisesti teemat vaihtelevat heinälatoromantiikasta sanattomiin ja sanallisiin rakkauslauluihin sekä karjalaisesta kansantanssiperinteestä hikiseen hiihtokilpaan.
ENKEL on tehnyt kaksi levyä: toinen albumi We Are ENKEL julkaistiin toukokuussa 2018 Viron-kiertueella ja esikoislevy, Kansanmusiikki-instituutin julkaisema Pappilan hääyö ilmestyi vuonna 2016. Molemmat albumit on valittu Vuoden kansanmusiikkilevyksi. Yhtye on esiintynyt laajasti Suomessa sekä Pohjoismaissa ja edustanut Suomea Euroradio-festivaaleilla Viljandissa vuonna 2016.

Kokoonpano:
Leija Lautamaja: 2,5-rivinen haitari, laulu
Miia Palomäki: 2,5-rivinen haitari, laulu
Maija Pokela: kantele, laulu
Iida Savolainen: alttoviulu, laulu

http://www.enkelband.com

www.rahvaanmusiikinkerho.net