Piirpauke 45-vuotisjuhlakonsertti Tampere-talossa

ke 18.9.2019 klo 19.30, Tampere-talo, Yliopistonkatu 55, Tampere

Maailmanlaajuisesti tunnettu kotimainen maailmanmusiikkiyhtye Piirpauke juhlii 45-vuotisjuhlavuottaan Tampere-talossa! Yhtye tunnetaan kyvyistään sovittaa musiikkia värikkäiksi ja runsaiksi äänimaisemiksi sekä yhdistellä elementtejä folkista, jazzista ja progressiivisesta rockista.

Saksofonisti Sakari Kukko perusti Piirpauken vuonna 1974. Yhtye on äänittänyt jo parikymmentä studioalbumia, ja heidän uusin albuminsa Hali julkaistiin tammikuussa 2019. Yhtyeen toi suuren yleisön tietoisuuteen kappale Konevitsan kirkonkellot, jossa tiivistyy myös Piirpauken musiikillinen rikkaus ja monipuolisuus.

“… nyt kyse on maailmanmusiikillisesta nautinnosta. Kovasta sellaisesta, jossa seilataan tyylisuunnasta toiseen, osin kai kolmanteenkin… hallitun riehakkaasti, mutta väliin tunnetta värisyttävän herkästi… Itse soittokunnan soitto on kaikkinensa hienon melodista ja harmonisen täsmällistä, muttei mitenkään pateettista tai nuottien kaavamaisuutta. Ei vaan rehevän pursuavaa. Mukaansa tempaavaa. Sielun sopukoita hyväilevää.”
– Jazzrytmit, Osku Rajala

Sakari Kukko – puhaltimet, piano, koskettimet, laulu
Eerik Siikasaari – basso
Rami Eskelinen – rummut
Ismaila Sané – lyömäsoittimet, laulu
Petri Kautto – kitara
Meissa Niang – laulu

Konsertissa on väliaika.

HUOM! Piirpauken Sakari Kukko vierailee pääkirjasto Metsossa konserttipäivänä klo 16-16.45. Haastattelijana toimii toimittaja Jussi Niemi.