NIEMI – SPIRAALIT / SPIRALS -ALBUMIN JULKKARIKEIKKA

klo 19.00, Kansallisteatteri, Lavaklubi, Läntinen Teatterikuja 1, 00100 Helsinki

Lullaby tradition meets ambient!

Mitä tapahtuu, kun suomalainen tuutulauluperinne ja ambient kohtaavat? Mikä lohduttaa uupunutta kulkijaa?

Laulaja-lauluntekijä Inka Niemi sukelsi tuutulaulujen ytimeen ja kirjoitti albumillisen kansanperinteestä inspiroitunutta, uuden ajan tuutulaulumusiikkia. Lopputuloksena syntyi NIEMI:n esikoisalbumi Spiraalit, jonka kantavana teemana on vesi; luonnonlaeille ja suurille sykleille antautuminen. Levyn taiteellisena tuottajana on toiminut Tuulettaresta tuttu Venla Ilona Blom.

Keikalla on mukana orkesteri, jonka soitosta elektroniikkavelho Janne Storm efektoi taianomaisia atmosfäärejä. Pehmeä laulu, vahvat melodiat, kanteleen helinä, syleilevät äänimaailmat ja luontokuvastosta ammentavat lyriikat johdattavat kuulijan paikkaan, johon stressi, ahdistus ja murheet eivät ulotu. Tuutulaulujen ikiaikainen viesti on selvä: ei ole hätää.

Inka Niemi laulu
Janne Storm Ableton, setara
Suvi Eevi Karhu konserttikantele
Eero Nurmela kitara
Olli Puolakka kontrabasso

LIVE VIDEO: Silta / Bridge: https://youtu.be/Sb0GLJVFffg
www.bafesfactory.fi/niemi
www.facebook.com/niemimusiikki

Illan aloittaa äänitaiteilija Sini Koskelaisen ja sellisti Susanna Syrjäläisen KAJOS-duo.

Kajos on Sini Koskelaisen (äänitaiteilija) ja Susanna Syrjäläisen (sellisti) vahva duo, jossa muinaiset kaiut, meditatiiviset äänimaisemat ja juurevat rytmit muodostuvat omanlaiseksi ambienssikseen. Yhtye käyttää vaihdellen soittiminaan ihmisääntä, selloa, armenialaista duduk-puupuhallinta, lyömäsoittimia ja koshi-tuulikelloja sekä rakentaa musiikkiin kerroksellisuutta loopstationin avulla. Lavaklubilla yhtye tulee soittamaan Live Mantra Yoga yhteistyöprojektistaan (joogaohjaaja Paula Bandin kanssa) valittuja sanskritinkielisiin ja suomenkielisiin mantroihin sävellettyjä teoksia. Teemoina mm. sisäisen voiman nostatus, puhdistus ja vaikeiden tunteiden kohtaaminen.

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=9NbVS6D_2gY
www.facebook.com/kajosband
www.sinikoskelainen.com
www.susannasyrjalainen.com

LIput 10 eur Kansallisteatterin lipunmyynnistä ja ovelta