Musiikki ja hyvinvointi – kaksi uudenlaista pienkanteleviikonloppua kesällä 2018

10.-12.8.2018, 8.-10.6.2018, Kärppälän Rustholli, Kärppäläntie 50, 37500 Lempäälä

Kesällä 2018 on tulossa kaksi uudenlaista pienkanteleviikonloppua, joissa punaisena lankana kulkevat musiikki ja hyvinvointi. Viikonloput on suunnattu aikuisille, jotka ovat kiinnostuneita niin musiikin tekemisestä kuin omasta hyvinvoinnistaan.
Alkeiskurssi 8.-10.6.2018
Jatkokurssi 10.-12.8.2018
Tässä jatkokurssin esittely.

Pienkanteleet ovat mainioita sekä aloitussoittimina että syventyvässä musisoinnissa; niillä on mahdollista päästä muutamassa tunnissa nauttimaan oman musisoinnin ilosta ja samalla ne myös avaavat etsijöille loputtomasti uusia ovia.
Musiikin merkitys ja vaikutus ihmisen hyvinvointiin tiedetään kiistattomasti. Näissä viikonlopuissa yhdistämme musiikin opiskelun kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tutkimiseen. Aloitamme päivän joogaan perustuvalla venyttelyllä, teemme motorisia rytmiharjoitteita, käymme metsäretkellä ja kartoitamme, mistä oma hyvinvointi oikeasti koostuu ja miten voimme lisätä onnellisuutta arkeen. Ohjaajina toimivat MuT Arja Kastinen ja Health Coach Laura Ruotsalainen.
Kurssipaikkana on Kärppälän Rustholli Lempäälässä (Kärppäläntie 50, 37500 Lempäälä). Tampere-Pirkkalan lentokenttä on kurssipaikalta 13 km päässä, Lempäälän rautatieasema 7 km päässä ja bussilla pääsee 4 km päähän. Julkisilla kulkuneuvoilla tulijoille voidaan järjestää nouto pysäkiltä/lentokentältä.

Kurssi on tarkoitettu aikuisille, jotka haluavat pysähtyä hetkeksi musiikin ja oman hyvinvointinsa äärelle, virkistäytyä tuottamalla itse musiikkia omista lähtökohdista käsin ja ammentamalla voimaa luonnosta.
Kurssi sopiit myös musiikkikasvatuksen parissa työskenteleville.
Jatkokurssille osallistujilta edellytetään jo pienkanteleiden soiton perustaitoja. Soittimen voit halutessasi lainata kurssin ajaksi paikan päältä.

Jatkokurssilla syvennytään improvisaatioon ja soittotekniikoiden parempaan hallintaan, soittimen sointiin ja erilaisten sointivärien syntyyn. Pääpaino on kuitenkin edelleen kunkin soittajan henkilökohtaisessa suhteessa omaan soittimeensa. Soittamisen lisäksi paneudumme oman henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin tarkasteluun. Pohdimme mistä oma hyvinvointi koostuu ja miten pystymme lisäämään onnellisuutta arkeen, skannaamme kehomme ja teemme joogaan perustuvia venyttelyitä. Käymme myös pienellä metsäretkellä, jossa ammennamme voimaa, rauhaa ja energiaa suoraan niiden alkulähteiltä.
Osallistujilla on tietyssä määrin mahdollisuus painottaa omaa osallistumistaan joko hyvinvointi- tai kantelekoulutuksen puolelle. Halukkaille on viikonlopuissa tarjolla myös pilates-tuokio.

Viikonlopun hinta 270/290 € sisältää opetuksen (10 oppituntia), majoituksen 2 hengen huoneissa, ruuan ja lauantaisaunan. Kurssit alkavat perjantaina päivällisellä klo 17 ja päättyvät sunnuntaina lounaaseen klo 12. Kurssin hintaan vaikuttaa majoittautumisvaihtoehto – ks. kuvat tapahtuman kotisivulta.
Kurssille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä 12 osallistujaa. Sitova ilmoittautuminen jatkokurssille 18.6.2018 mennessä. Kerro osoitteesi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi, ikäsi ja lainasoittimen tarve.

Majoitustiloja on sekä valkoisessa talossa (3 x 2hh) että ns. sateenkaarihuoneistossa (2 x 2hh parvella + kahdelle vuode alakerrassa). Sateenkaarihuoneiston huoneet eivät ole yhtä tilavia kuin valkoisessa talossa, joten siellä majoittuville viikonlopun hinta on 270 €/hlö, valkoisessa talossa majoittuville 290 €/hlö.

Ilmoittautuminen ja tiedustelut: arja.kastinen(at)temps.fi
puh: 0400 797227

info@temps.fi