Matti Kallion levynjulkaisukeikka - Waltz for Better Times,

lauantaina 21.4. klo 19.30 (ovet klo 19), Sampo Soikoon! -klubi, Helsinki

Matti Kallio, kaksikymmentä vuotta Suomen musiikkikentällä toiminut haitaristi, tuottaja ja palkittu säveltäjä julkaisee ensimmäisen sooloalbuminsa
Levynjulkaisukonsertti pidetään Sampo Soikoon! -klubilla Helsingissä lauantaina 21.4. klo 19.30 (ovet klo 19).

Islannissa asuva suomalainen musiikkialan moniosaaja ja multi-instrumentalisti, Matti Kallio, on vaikuttanut yli sadalla levyllä, työskennellyt muun muassa Värttinän, Björkin ja Hectorin kanssa, sekä palkittu niin lasten- kuin teatterimusiikin saralla. Maaliskuussa ilmestyvä Waltz for Better Times on Kallion ensimmäinen sooloalbumi ja uusi avaus taiteilijan uralla. 
Waltz for Better Times tarjoaa uutta kansanmusiikkia erilaisin maustein harmonikka- ja akustisen musiikin ystäville. Levyn äänimaailmassa kuuluu Kallion oma soittotyyli, joka kumpuaa pohjoismaisesta ja kelttiläis-anglosaksisesta perinteestä, sekä jazz-vivahteista. Kappaleet ovat Kallion omia sävellyksiä, joita kuullaan akustisen trion tulkitsemana. Hänen itsensä (harmonikka) lisäksi albumilla soittavat Petri Hakala (kielisoittimet) ja Hannu Rantanen (kontrabasso), jotka pääsevät kappaleissa myös solistisesti esille. Lisäksi levyllä vierailee harmonikkataiteilija Maria Kalaniemi.
“Ajatus soololevyn tekemisestä oli hautunut mielessäni kauan, ja alitajunnassa hakenut muotoaan. Luulen, että olin nyt soittajana riittävän valmis sen tekemiseen. Harmonikansoitto on ollut elämässäni lapsesta asti. Olen urani aikana vaikuttanut yli sadalla levyllä, välillä tuottajana, välillä muusikkona. Soololevyä tehdessä oli mahtava kokea se, että olen tällä kertaa vastuussa vain itselleni. Triokokoonpano on parhaimmillaan enemmän kuin osiensa summa, siinä on jotain kiehtovaa. Olen myös kiitollinen Maria Kalaniemelle vierailusta levylläni. Pitkäaikainen unelmani on ollut päästä levyttämään hänen kanssaan haitariduona!”, kertoo Kallio levyntekoprosessista. 
 
Levynjulkaisukonsertti pidetään Sampo Soikoon! -klubilla Helsingissä lauantaina 21.4. klo 19.30 (ovet klo 19) ja albumi on saatavilla jo 13.3.2018 eteenpäin osoitteesta: www.mattikallio.bandcamp.comHelsingissä cd:tä myyvät Digelius sekä Suomen Kansanmusiikkiliitto. Toukokuun lopussa trio tekee viikon mittaisen levynjulkistuskiertueen Islannissa.