Marraskuun Perinnearkkuklubi

22.11. klo 19.00 ovet, 20.00 showtime, Nukketeatteri Sampo, Erottajankatu 7B, Helsinki

Liput ovelta tai ennakkoon Perinnearkun verkkokaupasta www.holvi.com/shop/perinnearkku
Liput 15€ /10€ (Perinnearkku ry:n jäsenet)

Vuonna 2006 perustetun Perinnearkku ry:n taustalla on joukko kotimaisia kansanmusiikin ja -tanssin ammattilaisia ja aktiiviharrastajia. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ammattimaisen kansanmusiikin ja -tanssin tunnettuutta ja asemaa mm. järjestämällä erilaisia tapahtumia. Kuukausittain järjestettävällä Perinnearkkuklubeilla esiintyy ajankohtaisia kansanmusiikin artisteja ja yhtyeitä. Tutustu lisää perinnearkku.net! 

Marraskuun klubilla kuullaan haitaritaiteilija Teija Nikun sekä belgialaisen Trio Dhooren omia sävellyksiä! Tervetuloa! Muut Perinnearkkuklubit löydät nettisivulta perinnearkku.net.

********

TEIJA NIKU

Teija Niku on haitaritaiteilija, jonka erityisosaamista ovat pohjoismainen ja balkanilainen kansanmusiikki. Nikua on luonnehdittu loistavan melodiantajun omistavaksi säveltäjäksi ja kekseliääksi sovittajaksi, jonka laulava ja teeskentelemätön soittotyyli nousee teknisen suorittamisen yläpuolelle.

Kahden menestyksekkään yhtyemuotoisena toteutetun sooloalbumin, ja lukuisien eri kansanmusiikkiyhtyeiden riveissä syntyneiden julkaisujen jälkeen, Teija esittäytyy nyt kirjaimellisesti soolona. Kesäkuussa 2019 Ääniä Recordsin julkaiseman Hetkessä-albumin keskiössä on haitari. Soittimen laaja rekisterivalikoima, dynaamiset ja tekniset mahdollisuudet sekä hetken improvisaatiot ovat olleet lähtökohtana uuden levyn musiikille, joka on kokonaan Nikun itse säveltämää, sovittamaa ja äänittämää.

Kotisivut: http://www.teijaniku.com/
https://youtu.be/-kmbNwcPC30 

 

TRIO DHOORE (BEL)

Trio Dhoore on vuonna 2010 perustettu kolmen veljeksen yhtye. Yhtye tunnetaan sen kekseliäistä sävellyksistä diatoniselle haitarille, kampiliiralle, kitaralle ja elektronisille efekteille. Uuden musiikin juuret ovat flaamilaisessa musiikkiperinteessä.

Vuosien varrella veljekset ovat löytäneet yhteisen yhtyeelleen ominaisen äänen, joka on valloittanut festivaaleja jo ympäri Euroopan; mm. Belgiassa, Saksassa, Skotlannissa, Englannissa, Ranskassa, Ruotsissa ja Suomessa. Yhtye on myös juuri asetettu ehdolle European Folk Music Award -gaalaan, jonka finaali on joulukuussa 2019.

Trio Dhooren neljäs albumi ”August” on yhdeksän instrumentaaliteoksen kokonaisuus. Albumin musiikki on uutta itsesävellettyä musiikkia ja sai inspiraationsa 1700-luvun päättäväisestä Augustista, joka teki 33 vaarallista retkeä Flandersin ja Islannin välillä hankkiakseen ruokaa perheelleen. August ei luovuttanut ja on siksi inspiraationa myös tämän albumin syntymiselle.

Ward Dhoore: kitara ja efektit
Hartwin Dhoore: kaksirivinen haitari
Koen Dhoore: kampiliira 

Kotisivut: www.triodhoore.com
Youtube live: https://youtu.be/IVFSa5vN9wU

https://www.perinnearkku.net/