Lauantaikonsertti: Sväng

09.05.2020 klo 13, Keravan kaupunginkirjasto

Keravan keskusta
Paasikivenkatu 12, Kerava

Sväng-yhtye on asettanut uudet standardit huuliharppumusiikille sekä ohjelmistollaan että omintakeisella instrumenttien käytöllään. Vuonna 2003 perustetun Svängin kansainvälinen ura on ihastuttanut yleisön sekä huuliharpun ammattilaiset ympäri maailman. Yhtyeen omat sävellykset vakuuttavat taituruudellaan. Viihdyttävyydellään ja repertuaarillaan Sväng on osoittanut, että ulkoisesti vaatimattoman instrumentin mahdollisuudet ovat rajattomat. Kotimaan lisäksi Sväng on konsertoinut myös maailmalla esiintyen mm. Japanissa ja Kiinassa.

Sväng on julkaissut uransa aikana neljä albumia omaa musiikkia, sekä klassista musiikkia sisältävät "Sväng plays Chopin" ja "Sväng plays Sibelius". Yhtyeen seitsemäs albumi "Hauptbahnhof" ilmestyi maaliskuussa 2017 ja uusin Sväng Plays Tango vuonna 2018. Viimeisimmät levyt julkaisi saksalainen Galileo Music Communication.

Sväng kutsuu kuulijansa hämmentävälle äänimatkalle: tätä rajat ylittävää, elämänvoimaista nelikkoa onkin kutsuttu "huuliharpun Kronos-kvartetiksi, jolla on syvä intohimo musiikkiin ja joka on viihdyttävä lahja yleisölleen" (Songlines Magazine 6/11). Vaikka yhtyeen jäsenistä kolme on valmistunut Sibelius-Akatemiasta, Sväng on kaikkea muuta kuin akateeminen yhtye. Yhtyeen musiikissa kytkeytyy saumattomasti yhteen taiteellisesti kunnianhimoinen musiikki ja äkkiväärä perikaurismäkeläinen huumori.

Konsertti on osa Keravan kaupunginkirjaston lauantaikonserttien sarjaa. Maksuttomia pääsylippuja konserttiin jaetaan klo 12 alkaen Pentinkulma-salin ovella.

Muut kevään 2020 lauantaikonsertit:

La 25.1. klo 13 Nokkahuilun tarina

La 8.2. klo 13 Iisa

La 7.3. klo 13 Enkel

La 18.4. klo 13 Olli Soikkeli